13 Октомври, 2017 17:00 2 290 6

САЩ тласкат Европа към Русия

  • сащ-
  • иран-
  • европа

Зигмар Габриел се надява Вашингтон да не се изтегли от споразумението с Иран

Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че евентуално излизане на САЩ от ядреното споразумение с Иран може да накара Европа да потърси по-близки отношения с Русия и Китай, съобщи RND.

„Решаващ фактор е, че Европа има общо мнение по този въпрос. Ние ще трябва да кажем на американците, че политиката им по иранския въпрос може да накара европейците да постигнат обща позиция с Русия и Иран. Трагедията е, че иранското споразумение може да се превърне в американска вътрешнополитическа игра. В момента нямаме нужда от това“, заяви Габриел.

През следващите часове президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да обяви своята стратегия за политиката спрямо Иран. Международната общност настоява той да не изтегля САЩ от ядреното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОБИ КОЧА

    26 5 Отговор
    Е тогава, жална им майка краварска

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    12 0 Отговор
    Еропа неизбежно е един балансьор)))
  • 3 Джендо

    3 20 Отговор

    До коментар #1 от "БОБИ КОЧА":

    "И ти ли брате падна пронизан от руска рубла..?"

    Коментиран от #4

  • 4 БОБИ КОЧА

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джендо":

    Не просто съм обективен,без Европа са бегали
  • 5 стоян георгиев

    7 4 Отговор
    тоя тръмп,нищо човек ама голям боклук излезе еи!хаотична политика на шизофреник дето иска да покаже колко знае и колко е велик,а всъщност се ос.ра във всяко едно от начинанията си!
  • 6 goni

    0 0 Отговор
    Обединена Европа!!! Това е най-големият кошмар не само на САЩ, но и на много други! Обединена Европа означава че Русия е важна и съществена част от нея! Не ми се вярва в обозримо бъдеще да се случи нещо подобно! Твърде силна ще стане! За разлика от сега когато функциите все повече затихват!
Новини по държави: