Last news in Fakti

14 Октомври, 2017 09:51 8 259 27

Бойци на „Ислямска държава“ се предадоха

  • ракка-
  • ислямска държава-
  • бойци-
  • сирия-
  • предадоха-
  • терористи-
  • кюрди

Джихадистите са изправени пред стената

Бойци на „Ислямска държава“ се предадоха - 1
Снимка: БТА/ AP

Близо 100 бойци на джихадистката групировка „Ислямска държава“ се предадоха в северния сирийски град Ракка, съобщи Ей Би Си нюз.

Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили напреднаха към града и освободиха голяма част от него от присъствието на терористите.

Градът се беше превърнал в дом на джихадистката групировка по време на възхода й през 2014 и 2015 година. През последните месеци обаче терористите от ДАЕШ загубиха голяма част от териториите си в Сирия и Ирак.

„Ислямска държава“ все още контролира стадиона в Ракка, в който се смята, че има много пленници. От кюрдските милиции посочиха, че все още се водят боеве в града, но терористите са изправени пред стената.

Подкрепените от американците милиции посочиха, че „Ислямска държава“ продължава да използва цивилното население като човешки щит срещу настъпващите коалиционни сили. Ракка е един от градовете, които са най-засегнати от войната в Сирия. Според активисти само от месец юни насам там са загинали над 1000 цивилни граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    55 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили напреднаха към града и освободиха голяма част от него от присъствието на терористите.
    E сега остава сирийската армия да освободи Ракка от сирийските демократични сили и от коалицията на сащ.

    Коментиран от #3

  • 2 Emperorex

    43 0 Отговор
    Да ги нареждат до стената и по ред на номерата да ги пуцат мръсните фанатици.
  • 3 onq s konq

    17 46 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Ти май не разбираш че КОЙ КОЛКОТО ТЕРИТОРИЯ СИ "ОСВОБОДИ" СИ ОСТАВА НЕГОВА?!...Аман от про-руски тарикатлъци:)

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 4 Фейс Нюз

    40 11 Отговор
    САЩ изтегля ТЕРОРИСТИТЕ по осигурен коридор , за да се съюзът с частити терористи в Дей ли Зора, за борба срещу сирийските военни части, които водят бой в момента там. А бомбите на САЩ в Рака трепят мирно население, Но както и да преиначават фактите 1/8 част от територията на Сирия не е освободена, но е въпрос на кратко време. ВКС с сирийската армия ще свършат тази война до края. САЩ напукат Рака заедно с терористите, затова и бомбят задсебеси , отчитайки активна дейност пред света. НО ПАСАРАН АМЕРИКАН ТЕРОРИСТАН !

    Коментиран от #10

  • 5 куку руку ку

    21 6 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Пак четеш както дявол Евангелито. Къде бре, сине мамин, прочете в коментара ми "Русия"? Сирия пиша, Сирия, а той пак неговото си знае. Аман от недолюбени коне.
  • 6 Дедо Гошо

    12 0 Отговор
    Сите терористи по една тухла на врато и в морето да дират Атлантида.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Барчо

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Цъ!!! Но пасарамос. Нема да стане таа! Територията, каквато и да е си е на Сирия. Законното правителство ще изиска непоканените да станат от софрата и да се ориентират към изхода.
    А за тия негодници, щом са се предали на краварите, да ги насочат с чартърни полети към Гуантанама. Хора, които са убили повече от дузина, няма как да се поправят. Те вече са ерор.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян георгиев

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Фейс Нюз":

    смяхххх.отново порция смяххх!ето един репортаж от днес.как американците пропускат теорирстите от рака да избягат: https://www.youtube.com/watch?v=yMNvhW3O1wo

    Коментиран от #11, #13

  • 11 стоян георгиев

    3 18 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    репортажа е от неоспорим източник на другаря путин така че моля да не бъде критикуван щото рублите ще бъдат спряни за пишещите тук руски патриоти!
  • 12 МОРЖА

    11 2 Отговор
    УРА ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е РУСИЯ др тръмп и иванка е от там
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян георгиев

    2 13 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    тва е инфо от три дни.само че не се случват за сега работите.американците леееко пре.аха идлици.:))))затова и към инфото няма нито фото, нито филми.почнаха сделка за извеждане извадиха жените и децата и огромна част от цивилните и ги запукаха:).като им кажаха че сделката отпада.сега върви правенето на мармалад от идилци.руснаците именно тва са снимали.дал съм ти линк от три часа е!свиха им зоната до два квартала и сега ги изпепеляват буквално.иначе ти нали не вярваше на центърна за правата на човека в сирия дето бил в лондон и бил съставен от един човек.тои е основния разпространител на новината.такава няма обаче в руските сми ,напротив говори се за жестоко трепане в рака!

    Коментиран от #15

  • 15 Трол

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    К'во, к'во я пак! Идглеждаш ми маалко превъзбудена и лееко дезориентирана. Даваш ми руски източник! Откога вярваме на тях? Кашляш нали? Ама не прекалявай със сиропа за кашлица, че виж какво става, в големи дози не ти е препоръчителен.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Трол

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Ето го цитата:„Лукойл Нефтохим-Бургас“ АД е собственост на Lukoil Europe Holdings B.V.
    А, Lukoil Europe Holdings B.V. е 100% собственост на компанията – майка Lukoil Oil Company (Company Overview of Lukoil Europe Holdings B.V).
    Изясняването на собствеността на компанията-майка ОАО „Лукойл“ показва интересни неща: почти 77 % от акциите принадлежат на гигантската, базирана в Холандия банкова ING Group, притежавани през нейното руско поделение ИНГ банк „Евразия“, което притежава на 100 %.
    Истината за Лукойл е следната – тази компания, нейните поделения, вкл. „Лукойл Нефтохим Бургас“ Ад, са собственост на банковата династия Ротшилд.
    ING Group има столетни връзки с банковата фамилия Ротшилд, от 1971 г. част от Inter alpha bank group, друга холдингова структура, която е свързана с лондонският Якоб Ротшилд.
    Още доказателства – вижте отчетите по години на холдинга за дялово инвестиране RIT Capital Partners. Това е основната структура на лондонската част от фамилията Ротшилд за инвестиране и придобиване на дялове в различни компании – няколко години подред Лукойл и Шел са компаниите, в които Якоб Ротшилд инвестира най-много (http://www.ritcap.com/reports).
  • 19 Трол

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    А сега пояснения за Деса-стоян-То, макар, че не е по темата.ING груп не се занимава само с банкова дейност. В България е известна и с пенсионните си фондове. Сега е преименувана на NN. Групата/холдинг се занимава с много други дейности-застраховки, контрол на имущества и т.н. Цитата, който ти давам не са мои думи както твърдиш.

    Коментиран от #22

  • 20 УЙЧО

    5 1 Отговор
    Ще се предадат бой у чалмите да се изпъне кожата НАПРЕД ДРУГАРИ

    Коментиран от #24

  • 21 Факт

    4 0 Отговор
    СВИНЕ..ОТ.ИДИЛ-МИНДИЛ
  • 22 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Трол":

    я виж кво си писал Публикувано във факти.бг: притежавани през нейното руско поделение ИНГ банк „Евразия“, което притежава на 100 %.тва си го писал ти не аз.в него твърдиш дословно че лукоил е притежавано чрез банка инг банк евразия.нещо те хвана амнезията маи?сега било холдинг незнам кво си....нали ти си го писал тва?в него твърдиш че банката е купила корпорацията!!!сега била имала пенсионни фондове и т.н. тва мен кво ме интерасува????твърдиш една лъжа и се опитваш да я забаламосваш!!!освен това не е вярно че якоб родшилд е мажоритарен собственник на лукоил макар да е инвестирал в него,което си вкарал като уж доказателство.то и аз мога да си купя акции от лукоил тва незначи че имам 77% лъжа която ти разпространяваш.мажоритарните собственици на компанията са известни и я управляват в момента.та сега може да ми провериш правописните грешки или да ми обясниш за невидимите пикапи,щото тук нагледно се видя че лъжкаш!
  • 23 Госпожицата

    6 0 Отговор
    Абе какъв Гуантанамо,разстрел на месо и кучаята да ги ядат,какви полети, какви разходи кой ще плаща .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Dreamman

    4 6 Отговор
    Американците унищожават Ислямистите,изтласкват руснаците и идват в BG, заедно
    да унищожим най-после червените или да си ги пратим в любимата им Русия.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания