Last news in Fakti

15 Октомври, 2017 13:46 2 067 1

Български кораб беше задържан в Италия

  • кораб-
  • италия-
  • скрап-
  • отпадъци-
  • товарен-
  • салерно-
  • пристанище

Товарът ще бъде поставен под запор

Товарен кораб „Seven Star” беше задържан от италианските власти на пристанището в Салерно, Италия, съобщи Maritime Bulletin. Корабът, построен през 1982 година, е плавал с български флаг.

Плавателният съд със скрап е собственост на компанията Low Sea Shipping Management, сочат данните на Руския корабен регистър и на световната база данни Equasis. Централата на компанията е в морската ни столица Варна.

Товарът от опасни отпадъци от желязо ще бъде разтоварен и поставен под запор. Следващата спирка на плавателния съд трябвало да бъде Ористано, Сардиния.

Не е ясно какво се случва в Сардиния с промишлените отпадъци, включващи смачкани автомобили, електроника, пластмаса, маслени филтри на двигатели и домакински електроуреди. Италианските власти подозират или незаконно стоварване някъде в Сардиния или във водите на острова, или пък по-нататъшно трансбордиране на отпадъците към други държави.

Твърди се, че Сардиния се е превърнала в регионален център за отпадъци. Отпадъчните товари по правило не изискват документи, сертифициращи този брак в съответствие с международната регулация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШмъркАн

    3 0 Отговор
    Няма да се учудя ако някой партньорска страна пак прави зулуми, вади пари и срами България пред света.
Новини по държави: