Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 20:25 3 357 10

Тръмп се забърка в нов грандиозен скандал (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • ла дейвид джонсън-
  • нигер-
  • фредерика уилсън

Безчувствено изказване на президента пред вдовицата на войник предизвика полемика в САЩ

Тръмп се забърка в нов грандиозен скандал (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп се оказа въвлечен в нова полемика, отричайки да е казал на вдовицата на войник, загинал в битка, че съпругът й "е знаел с какво се захваща", както съобщи конгресмен от Демократическата партия.

В началото на месеца 25-годишният Ла Дейвид Джонсън загина при засада в Нигер. Тялото му пристигна вчера на летището в Маями. Отиващата да посрещне ковчега вдовица Майешя Джонсън, бременна с трето дете, е получила телефонното обаждане, докато се е намирала в колата, съобщава Фредерика Уилсън от Камарата на представителите.

"Не чух целия разговор, но го чух да казва: "Предполагам, че е знаел с какво се захваща. Но предполагам, че въпреки това боли", заяви Уилсън пред CNN. "Този човек е болен. Има сърце от камък и не усеща жалост или състрадание към никого", изрази тя възмущението си пред медиите зад Океана.

Тръмп се забърка в нов грандиозен скандал (СНИМКИ)

"Конгресменът от Демократическата партия си е измислила изцяло какво казах на вдовицата на войник, загинал при бойни действия (и имам доказателство). Тъжно!", отговори Тръмп в любимия Тwitter.

В официалното изявление на Белия дом се казва, че президентът е изказал съболезнования и е заявил, че саможертвата няма да бъде забравена.

Майката на загиналия войник Кауанда, която също е била в колата по време на разговора, потвърди обвиненията. "Той не само показа неуважение към сина ми, но и към вдовицата му", заяви тя.

Тръмп се забърка в нов грандиозен скандал (СНИМКИ)

Джонсън е участвал в патрул със сили от Нигер, в рамките на мисия на САЩ за обучение на местната армия, която воюва срещу екстремисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    44 6 Отговор
    Нищо! Поне е загинал по родните места на дедите си. Откъдето дошло, там отишло! Иначе майка си ли е търсил там или и той "горд американец" защитавал родината си? Глупави нещастници, с промити мозъци, служещи на еврейските си господари и загиващи заради гнусната им политика.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 САП

    34 0 Отговор
    Американската армия отдавна е пушечно месо на американските корпоративни интереси.

    Тръмп си е поредния безпардонен мегаломан.

    Те си ги избраха това прасе те да си го траят.

    Ми лошото е, че може да вземе да гътне и нашата кочинка, тоя хамерикански нерез.
  • 3 Колкото толкова

    9 25 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Саше":

    Твоите господари нали не са еврейски, дишай спокойно. Викаш друго си е матушка Русия.

    Коментиран от #10

  • 4 Барчо

    25 2 Отговор
    Сигурно ако се направи статистика, в момента американската армия е повечето из света. Ерде мисии, ерде бази. Кофти за пушечното месо, ма къф го дират на м..ната си. Да не кажа нещо друго.
  • 5 Random

    1 3 Отговор
    Дони или е голям карък, или постоянно го топят.

    Коментиран от #7

  • 6 некойси

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Саше":

    Ами ... ако си туку що завършил училище, нямаш богати родители да те издържат в скъп университет, нито пък ти се тегли заем от стотици хиляди долари за образование и да го изплащаш през остатъка на живота, но пък искаш да осигуриш себе си и семейството си, перспективите не са кой знае какви.
    Армията е решението да направиш пари без много да се бъхтиш, а самия начин на набиране на попълнения е нещо като шоу, пълнят им главите с какви ли не глупости за патриотизъм, едва ли не ще бъдат супер звезди блюстители на "реда и демокрацията" по света.
    Разбират как са изиграни от собствената си държава едва след като години наред биват преследвани, дебнати и избивани. Прибират се в щатите с липсващи крайници, органи и с ПТС ... половин човеци.
    Случаите на изоставени военно-инвалиди не са малко, а преди време имаше новина за спеца който елиминирал Осама, че живеел като клошар.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Пеньо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    Дони има сериозен ментален проблем. Просто не става за президент! Ще съсипе държавата - затова го избра малкият орк!
  • 8 виж ти

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "некойси":

    Не е толкова трудно да учиш в Щатите, не знам от къде ти е инфото моя брат е 22 години в щатите 2 ма братовчеди също , децата им учиха в университети и не изглеждат никак зле финансово след завършването.Взимат много добри пари след завършването си. Постигнаха много сравнено с нас който останахме тук.Колкото за войника той е патрулирал с нигерииски патрул.Писано е и причината поради която е там .Така , че инсинуациите са неуместни.
  • 9 питащ?

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "некойси":

    Алоу, с кво пълнят тиквите на русначетата, дет ги пращат курбан в Сирия.Те не са виновни , че Путлер е злетак.
  • 10 Бат Саше

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колкото толкова":

    Да ме чу да викам нещо за матушка Русия? Или я бълнуваш и ден и нощ като промитите мозъци тук и ти се причува. Аз еврейски господари нямам!