19 Октомври, 2017 16:05 1 401 6

Европа не може да приеме независима Каталуния

  • каталуния-
  • антонио таяни-
  • испания

Антонио Таяни се обяви срещу независимостта на областта

Европейските държави не подкрепят независимостта на Каталуния. Това заяви председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, цитиран от радио Kope.

Той отново подчерта, че въпросът за независимостта на провинцията се явява вътрешен проблем на Испания.

„Европа подкрепя диалога. Важното е да се търси решение в испанската правна рамка и конституцията. Би било добре правителството на Каталуния да не обявява независимост. Никой в Европа не може да се съгласи с независимостта на Каталуния“, заяви Таяни.

Президентът на Каталуния Карлес Пучдемон вече обяви, че е готов да обяви независимост, ако Мадрид не прояви готовност за диалог. Испанският премиер Мариано Рахой отговори, че е готов да отнеме автономията на Каталуния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юро Макс

    10 4 Отговор
    Айде да се разпада вече този неуспешен социален проект - ЕС! От Европа ще остане само "опа". Това не можело, онова не можело... За България каква е разликата със социалистическия СИВ? Разбита промишленост, изкоренени лозя, "специализация" в селското стопанство за да не конкурираме френските фермери и т.н. и т.н. Дали Каталуния ще ги пита - искате ли ме? Хората са патриоти, а не като тука - антибълграи-"европейци". Правилно казва льо Пен" мултикултурност=мултиконфликтност!
  • 2 реалист

    7 3 Отговор
    След като за пореден път гейските евролидери лицемерно си заравят главата в пясъка за наболели проблеми ,то може би Каталуния ще се окаже началото на края за този мъртвороден евросъюз .
  • 3 Ghost1

    2 3 Отговор
    Много голямо желание имате да се разпада ЕС или да се разпада по принцип всичко, което изобщо е трудно да се постигне. Аз пък не виждам как ще се разпадне колкото и да ви се иска. Хайде по малко лоши чувства, че с това на никого не бихте били полезни.

    Коментиран от #6

  • 4 ДеФлОрАцИя

    4 0 Отговор
    Самата идея за ЕС е добра, но всичко приключва със самата идея. Европейските "ценности", които се налагат са абсурдни. Как така някой крадец, който е обрал магазин може да осъди държавата в Брюксел, защото твърдял, че нямало да обере магазина, ако на вратата имало стикер, който да предупреждава, че обектът бил под видео наблюдение? Какви са тия глупости за забрана на двигателите с вътрешно горене? Какви са тия глупости за Европа на две скорости? Докато ЕС не стане единна страна с общ бюджет, законодателство и правосъдие, в която държавите членки да са щати и гражданите им да са напълно равнопоставени, без да се делят, то тогава ЕС може и да оцелее. В противен случай ще се разпада малко по малко. Вече Великобритания води преговори за напускане. Каталуня пък иска да се отцепи от Испания. Значи очевидно наистина има нещо, което дразни хората и те не искат да са част от него.

    Коментиран от #5

  • 5 Юро Макс

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДеФлОрАцИя":

    Подкрепям ви. Социализмът, комунизмът (хртистиянството т.е.), равенството и братството също са хубави идеи, но за съжаление утопични. Ако ЕС имаше историческите предпоставки на САЩ, то би могло да се мисли за една държава с отделни щати-страни. Миналото на Европа повече ни е разделяло с останалите народи, отколкото да ни сближавало.
  • 6 Юро Макс

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ghost1":

    В ЕС няма политическа воля за постигане на каквото и да било. Да не говорим за преодоляване на трудностите, които кой знае защо са наречени "предизвикателства"....
Новини по държави: