19 Октомври, 2017 18:32 1 351 0

Главен съветник на Ердоган подаде оставка

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • оставка-
  • президент-
  • съветник-
  • шабан дишли

Близък до Ердоган залезе от политическата сцена

Главен съветник на Ердоган подаде оставка - 1
Снимка: БТА/ AP

Шабан Дишли, главен икономически съветник на турския президент Реджеп Ердоган, подаде оставка, съобщи „Дейли Сабах“. Той беше член на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Политикът е взел това решение, защото е искал да предпази държавния глава от обвинения за отношения с гюленистите. Братът на Шабан Дишли – генерал Мехмет Дишли, е обвинен за участие в опита за военен преврат през миналата година.

Пучът беше потушен, а след него в страната бе обявено извънредно положение. Хиляди военни бяха обвинени за връзки с организацията „Фето“, а някои дори получиха доживотни присъди.

Шабан Дишли е едно от главните политически лица на партията на Ердоган. Той беше зам.-председател на партията, а по-късно беше назначен и за главен икономически съветник на президента.

В изявление Шабан Дишли благодари на Реджеп Ердоган, но добави, че коментарите на четвъртата власт за евентуалните причини за решението му не отговарят на истината и са го разтревожили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: