Last news in Fakti

19 Октомври, 2017 19:43 2 420

Борисов към ЕК: Не пипайте сделката с Турция за бежанците

  • бойко борисов-
  • бежанци-
  • сделка

Таско Ерменков бил "ахмак"

Борисов към ЕК: Не пипайте сделката с Турция за бежанците - 1
Снимка: Пресцентър

Според премиера Бойко Борисов споразумението с Турция за бежанците не трябва да се пипа, нито преговорите за членство на Анкара в ЕС да се прекъсват.

Борисов каза това на заседанието на Европейския съвет в Брюксел, съобщи БНР.

Той предупреди, че ако Турция се оттегли от НАТО, тогава ние ставаме неговия южен фланг и едва ли бихме могли да издържим на този натиск.



"Общата европейска отбрана е изключително важна. Трябва да намерим баланс какво искаме и какво ще се случи. На държавите, които са във вътрешността на Европа, им е лесно да говорят по-рязко.


Има много неща, които не ни харесват, но трябва да се опитаме да поддържаме нормални отношения с Турция. Иначе ние сме първите, които заставаме на този фланг на Европа", пише премиерът в профила си във фейсбук.

За оставките

"Нинова първо да иска оставката на депутатите, които купуваха гласове, а след това на патриотите, защото това е несериозно", каза премиерът пред журналисти.

„На Консултативния съвет, когато поиска да се разсекретят политиците в КТБ, аз пред всички, президентът ми е свидетел, казах: „Дай веднага да подпиша“. Аз настоявах, но тя не даде нищо. Но това е политика и аз ги разбирам“, каза Борисов.

„Имаме много по-важни теми и за това не искам да коментирам такива неща. Вчера например един ахмак каза, че шефът на разузнаването ми бил братовчед – това са фалшиви новини. Моля ви, проверявайте преди да пускате такива неща. (Депутатът от БСП Таско Ерменков зададе въпрос в кулоарите на парламента дали пък случайно генерал Драгомир Димитров не бил втори братовчед на премиера Бойко Борисов - бел. ред.)

Той си е ахмак човекът, знаем го какъв е. Майка му като го е кръстила с това име, тя го е набедила. И това го гледаха милион души вчера – шуробаджанащина и братовчед на разузнаването. Оставете ахмаците, нека си говорят“, каза Борисов.