Last news in Fakti

20 Октомври, 2017 09:21 5 008 2

Серопозитивен заразил 57 души – умишлено!

  • спин-
  • умишлено-
  • италия-
  • прокуратура-
  • затвор-
  • зараза

Прокуратурата иска доживотен затвор

Серопозитивен заразил 57 души – умишлено! - 1
Снимка: Shutterstock

Прокуратурата в италианската столица Рим поиска доживотен затвор за 33-годишен мъж, който умишлено е заразил 57 души в периода 2008 - 2013 година, съобщи Il Fatto Quotidiano.

Главната прокурорка Елена Нери поиска доживотен затвор за Валентино Талуто, както и две години в строг тъмничен затвор. Според обвинението младият италианец целенасочено и умишлено е причинил разпалване на заболяването, причинено от вируса на човешката имунна недостатъчност.

Подсъдимият беше наречен от италианските медии „Заразителят на Рим“. Талуто, който е от сицилиански произход, бил заразен с вируса на СПИН през 2006 г. от жена. Когато разбрал това, решил да си отмъсти на нежния пол със същото. Започнал да търси усилено партньорки - предимно млади жени, с които искал да преспи още след първата им среща, но без каквито и да било предпазни средства.

Италианецът обяснявал на жертвите си, че бил алергичен към латекса – материала, от който се правят презервативите. Друг път пък показвал току-що направено фалшиво изследване на кръвта, от което се виждало, че той е напълно здрав и без никакви проблеми.

Освен пряк заразител със СПИН, Валентино Талуто е и косвен – някои от партньорките му за една нощ са били омъжени и впоследствие са заразили и съпрузите си. Според медиите на Апенините сред доказаните общо 57 жертви на мъжа имало и две деца, на които майките предали болестта. Дали съдът ще постанови поисканото от прокурорката Елена Нери най-тежко наказание, ще стане ясно през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба

    0 0 Отговор
    Не е луд този, който е изял баницата, а този който му я е дал.
  • 2 айша

    0 0 Отговор
    и в София имаше една такава ,която преспа с всички пияндури ,които си лягат после до неподозиращите си половинки и става СТРАШНО
Новини по държави: