22 Октомври, 2017 08:46 5 681 13

Смърт очаква чужденците джихадисти

  • ислямска държава-
  • джихадисти-
  • ракка

Силите, сражаващи се с остатъците от "Ислямска държава" в Сирия, са получили инструкция да убиват на бойното поле хилядите чужденци джихадисти, присъединили се към екстремистката групировка, съобщиха световните агенции.

При последното си сражение в северния сирийски град Ракка около 300 джихадисти, обградени в и около един стадион и една болница, са спорили дали да се предадат, твърдят кюрдски командири на бойните части, които доразгромяват остатъците на ИД.

Последните дни са били брутални: 75 въздушни удара на коалиционните сили за 48 часа и серия от самовзривявания с коли бомби на отчаяни джихадисти, лесно забелязвани на фона на оловно-сивия пейзаж от разрушения на територията, все още оставаща под контрола на ИД.

Никое правителство публично не е изразило някаква загриженост за съдбата на своите граждани, напуснали родината си и присъединили се към армията на джихадистите, участвайки в терористични нападения в страната и в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 62 Отговор
    Е добре де..нали има военно право..що не ги хванат,да ги съдят..а така да убиват хора които се предават..

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Антитерорист

    67 1 Отговор
    Нулева толерантност,към терористите!Никакви конвенции хуманитарност и закони за тези нечовешки същества!Прилагането на термина ликвидация е единственото решение за тях!
  • 3 ЦРУ

    43 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Да бе, и да кажат кой ги е обучавал и кой ги е въоръжавал!
  • 4 батко бугар

    55 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Военното право се отнася само за война. За твое най-голямо съжаление нито ИД, нито водените военни действия от техни "сили" са легитимни от военна гледна точка. Не стоят нещата, както им се иска на рязаните. Хоп и ето ти нова държава с лелеяните от почти всички рязани пе**ли закони и порядки. Да, ама НЕ. Това са терористи, без държава, без закони, без представителство в ООН, ако искаш! Този трябва да е законът и за тия дето тука се опитват да клатят законността и цялостта на суверенна държава! Иска ти се да се прехвърлят в Родопите, все пак твоите господари доста пари наляха в тях за последните години, но няма да се случи! Нали ФЕС?
  • 5 юрист

    32 1 Отговор
    На 100 терориста 2-3ма трябва да бъдат оставени живи, до момента, до който не издадат цялата терористична мрежа, изградена в Европа- след това може да отидат при другите 97 терориста... Трябва да са поне двама, за да може ефикасно да се приложат срещу тях всички методи на разпит / имам предвид - психологически методи на разпит/...
  • 6 ДА ДА

    28 2 Отговор
    всички са от идил,представители на най мирната религия..колкото по-малко толкова по добре,така че от мен лайк,трепете гадини до последно..за да не идват в Европа под шапката на бежанци..Религии трябва да живеят разделно,то се видя .заедно не може, само соросоидни кърлежи и нпо лизачи искат да смесят европейци с алахакбаровци...да го д.хат...

    Коментиран от #8

  • 7 стоян георгиев

    17 3 Отговор
    в рака бяха избити само тези дето не се предадоха.заловени са около 1000 терориста при самия краи на операцията.огромен брои са чужденци.тези дето не се предадоха знаеха кво ги чака предвид кво са сторили.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ицо

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Aнатолий":

    За теб два,плюс на цялата маала!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фалшиви новини

    22 0 Отговор
    Този Хасан все за права говори и то на отрепки от идил-миндил,сигурно от ДуПеСе , абе господин Хасане ,що не отидеш там при твоите братя и да се бориш за правата им..за бурките им и шалвари,тогава ще ти признаем, ама тук да чешеш оная работа.Тук сме тези,които нямат претенции че познаваме военно право и не искаме милост към ислямски изроди...
  • 12 реалист

    16 1 Отговор
    Смърт за тая наемническа сволоч продала религия, род и родина . Добре би било смъртта им да настъпва в следствие на публични екзекуции предавани на живо ,та да знаят останалите какво ги чака.
  • 13 Morgoth

    6 0 Отговор
    Западните страни определено не искат джихадистите им да се завърнат. При липса на смъртно наказание ще полежат, после ще ги пуснат и ще трябва да им назначат по 5 души от разузнаването за да са сигурни, че няма да правят простотии. И това, ако изобщо успеят да намерят причина да ги затворят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания