Last news in Fakti

22 Октомври, 2017 08:40 8 847 6

Най-издирваната терористка в света живее в Скопие

  • зилке маер-вит-
  • терористка-
  • скопие

Зилке Маер-Вит, някогашната членка на терористичната организация "Фракция на Червената армия" (РАФ), която извърши серия нападения и убийства в Германия между 1973 и 1995 г., днес живее и работи в Скопие, пише "Вечер".

Тя отдавна не се занимава нито с политика, нито с криминални дейности, а с наука. Някога най-търсената терористка в света в момента е заета с друга тежка задача - а именно да разкаже "истинската" история на Балканите.

67-годишната днес членка на ръководството на терористичната организация, позната още като групировката "Бадер-Майнхоф" се е заселила от много години в Македония. Маер-Вит през 1977 г. беше замесена в отвличането и ликвидирането на германския индустриалец Ханс Мартин Шлеер, по време на операцията бяха убити още неговият шофьор и трима полицаи, които го защитили.

След атентата тя избягала в тогавашната Демократична Република Германия, но през 1990 г. била открита и на следващата година осъдена на десет години затвор. През 1995 г. била освободена предсрочно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цоньо

    37 0 Отговор
    още едно доказателство че, от затвор се излиза от гроб не
  • 2 Кой

    45 4 Отговор
    Няма оправия този свят
    . Щом терориска германка в Македония ще пише истинската история на Балканите !!
  • 3 Shmeker

    12 14 Отговор
    Е па може и да я напише. Все пак е германка.
  • 4 Прометей

    8 2 Отговор
    Ти да видиш...
  • 5 Пешо

    30 4 Отговор
    То Македония не е държава, а по-скоро област и след 50 години пак това ще стане колкото и да строят сгради в рококо,ренесанс и готически стил. Наскоро бях там и се оказва,че всичко българско е македонско , но им е малко и дори са изкопирали природонаучния музей от Берлин и са го трапосали пред единия си мост на Вардара,който пък е имитация на парижките мостове. Смешници пълни!
  • 6 Мишо

    1 0 Отговор
    Там в Скопие няма как да напише истинската история.Да беше избрала Истанбул или Атина може,ама в Скопие няма и 10% истина.Трябва да обиколи София,Белград,Букурещ,Виена,Будапеща и Москва та дори Дубровник и Тнт......Най-много извори има в Истанбул,а най-много пропаганда и манипулация в Скопие и Букурущ.
Новини по държави: