23 Октомври, 2017 09:40 2 341 10

Турция плаши с ”дронове камикадзе” (ВИДЕО)

  • дрон-
  • камикадзе-
  • турция-
  • бойна глава

Дроновете са проектирани да се разбиват в цел, при което се детонира бойна глава

Турция пусна в масово производство "дронове камикадзе", продукт на местната отбранителна индустрия.

Дроновете са проектирани да се разбиват в цел, при което се детонира бойна глава, съобщи пред Анадолската агенция Исмаил Демир, заместник-началникът на Секретариата за отбранителна промишленост на Турция.

Тези дронове се очаква да бъдат широко използвани при антитерористични операции. За управлението им е достатъчен и само един войник.

Дроновете имат три модела - Алпагу (ALPAGU) и Каргу (KARGU), които спадат към т.нар. дронове камикадзе, и Тоган (TOGAN), предназначен за разузнавателни цели.

Първият безпилотен летателен апарат турско производство Байрактар ТВ2 от септември м.г. играе важна роля в антитерористичните операции, посочва "Дейли сабах".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Beast

    7 12 Отговор
    Големи тъпаци.... докато се разбие дрона ще го разстрелят още във въздуха !

    Коментиран от #5

  • 2 Хасан

    9 4 Отговор
    Тъпо заглавие...плаши терористите...ако си терорист би трябвало да те е страх..
  • 3 Българин

    7 6 Отговор
    Хи-хи.. Най-новата разработка на великата турска оръжейна индустрия. В Алибаба е пълно с такива дронове за по 500 долара, в Сирия ислямистите ги ползват за камикадзета отдавна, а те сега се сетили да ги проектират и произвеждат (да се разбира сглобяват с китайски части).

    Коментиран от #4

  • 4 ЗАПОЗНАТ

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ ГОЛЯМО IQ ОТ ТЕБ !!! БЪЛГАРИНА И ЕДИН ДОМАТ НЕ МОЖЕ ДА ОТГЛЕДА ТА КАМОЛИ ДРОН ДА ПРОИЗВЕДЕ, НО НА ПРИКАЗКА СМЕ МНОГО ВЕЛИКИ !!!! ТОВА НА СНИМКАТА НЕ Е ИСТИНСКИЯ ДРОН !!! НАПИШЕТЕ ALPAGU В YOU TUBE И ВИЖТЕ КАКВО ПРАВЯТ ПО-УМНИТЕ НИ СЪСЕДИ !!!!!!!

    Коментиран от #6, #9, #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 касапина

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "ЗАПОЗНАТ":

    Най добре турците правят- боза ,баклава и килими, всичко турско е боклук даже и доматите.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 батко бугар

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "касапина":

    Аз пък мисля, че могат да правят само тен*кии за сир*не!
    Ама и те излизат криви от завода, ХА - ХА!
  • 9 батко бугар

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗАПОЗНАТ":

    Българинът е на трето място в света по коефициент на интелигентност и това, че за последните 30 години, целенасоченото обезкръвяване на българската икономика доведе до масова миграция в белите, цивилизовани страни, не означава, че професорите и работниците в същите тези страни от български произход не се числят към същия този изтерзан народ! А относно по умните ни комшии (даже и думичката е турцизъм!), ако бяха толкова умни, нямаше султана да им направи такъв театър, даже кръв проля! Но тя не беше на негови сънародници. Пък и целта оправдава средствата!
  • 10 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗАПОЗНАТ":

    За твоя информация Оптикоелектрон отдавна произвежда и успешно продава дронове за военни цели, но откъде да знае това плоската ти глава, зашеметена от ударите в земята да се кланя на новоизлюпеното ви султанче. Само перченето ви остава - танк ще произвеждаме, самолетоносач ще произвеждаме, а в действителност само пластмасови легени за битака в Димитровград.
Новини по държави: