Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 11:25 2 717 30

Ердоган разсече САЩ: Тяхното не е демокрация!

  • турция-
  • сащ-
  • демокрация-
  • люлка-
  • критика-
  • визи-
  • ердоган

Анкара не спира със стрелите към Вашингтон

Ердоган разсече САЩ: Тяхното не е демокрация! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път отправи остри критики към Съединените американски щати – на фона на повишеното напрежение между двете страни.

„Казват, че Щатите са люлка на демокрацията. Това не може да е вярно. Това не може да бъде демокрация“, каза турският държавен глава, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

Той заяви, че съюзниците на Турция трябва да уважават страната. „Ние уважаваме тези, с които имаме стратегическо партньорство, стига и те да уважават нашите закони“, заяви Ердоган, без да посочва конкретна страна.

Според турските медии обаче той е визирал САЩ, които бяха обвинени, че се месят във вътрешните дела на турските власти. Те издадоха заповеди за арест на двама служители в американски дипломатически месии, обвинявайки ги в тероризъм.

Преди месеци пък на американска земя се стигна до сблъсъци между охранители на Ердоган и кюрдски протестиращи във Вашингтон. Анкара разкритикува американските власти, че са повдигнали обвинения срещу гардовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    25 17 Отговор
    Прав е,но това звучи като "присмял се хърбел на щърбел"...
  • 2 стратокастър

    29 14 Отговор
    Как да не вярваме на такъв "експерт " по демокрация като Ердоган?
  • 3 диди

    19 23 Отговор
    Тоя няма да миряса,докато не му се махне скалпа.Нагъл алчен егоист.
  • 4 OMG WTF

    18 25 Отговор
    Абе тоя бесния какво пак се пъне? Чичо Доналд само да тропне по масата и ердухан ще му клекне на колене и ще му оближе обувките. И на путя така се ежеше, а какво стана? Абсолютен смешник е тоя.
  • 5 Дедо Гошо

    31 8 Отговор
    Тва дека го кажува за и към американците сие баш верно.Апа той какъв е тва е друга тема.
  • 6 Един

    17 10 Отговор
    Ер догане - и твоето не е "демокрация"!
  • 7 Пръстосмук

    9 5 Отговор
    Изсмукана от пръстите новина. Съдържа точно едно изречене, без пояснения - напълно неясно е, какво точно се е случило!

    Останалото са преговори на скорошни и миналогодишни събития.
  • 8 Справедлив

    13 10 Отговор
    И Ердоган и САЩ са един дол дренки--факт....Тяхната демокрация е пълна парлама..
  • 9 Кики

    22 10 Отговор
    Думата демокрация е с неясно значение, затова всеки е тълкува по собствен начин. Тя би трябвало да обхваща много неща, не само "власт" на народа, което също е относително. Едно от многото неща е УВАЖЕНИЕТО, за което Ердоган е прав. САЩ не уважават никого, дори и собствения си народ, след като са го оставили всеки ден да се стреля и да спят по улиците и т.н.,да не изброявам.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Хасан

    17 18 Отговор
    Ей хора няма таково понятие като демокрация....навремето социализма беше средство на СССР да има световно господство...Югославския сициализъм,Китайския социализъм беше неприемливо..само Московския....сега е същото ..не може да има демокрация само ЗАПАДНА..и тяхното тълкуване дава право да се намесват навсякъде...Прав е Ердоган като казва че светът е по голям от 5 ..( страните членки на сигурност)...трябва нов световен ред и Турция да бъде балансьор между Изтока и Запада

    Коментиран от #19

  • 11 Насах

    14 14 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    За какво говориш ??? Ако ти изневерява паметта ще ти припомня, Ердоган беше на посещение в САЩ и пусна своите бодигардове да бият протестиращи срещу него. Това ли е еталона за демокрация ???
    Сега в САЩ ги съдят ,а Ердоган е много учуден ,че и възмутен.
  • 12 юрист

    11 22 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    „...Публикувано във факти.бг: Думата демокрация е с неясно значение, затова всеки е тълкува по собствен начин....“ Пълни глупости! Всички съдържания на думата “демокрация“, съотносими към начина на държавно управление в една държава, се изучават в юридическите факултети в България, в точно определени дисциплини, по които след това се държат семестриални изпити и накрая този материал влиза и в конспекта на държавния изпит по административноправни науки...Съдържанието на термина “демокрация“ не се учи от анонимните “тълкувания“ на коментаторите в един форум и в тях никой няма да ти даде НАУЧНОТО определение на тази дума. Като много искаш да знаеш как точно НАУКАТА тълкува думата “демокрация“, си напъни 4буквието, стани студент в юф или във факултет по международни отношения, чуй лекциите по този въпрос там, подготви се , вземи си с оценка, различна от двойка, семестриалният изпит, после си вземи и държавният изпит и чак тогава може да се каже,че поне на теория знаеш какво е съдържанието на думата “демокрация“ в политикоправен аспект. Никой няма да ти учи на тези неща във форум или в новинарски сайт, защото те се изучават САМО в университет, понимаеш?

    Коментиран от #14

  • 13 юрист

    6 19 Отговор
    Предишния ми коментар се отнася до всички политикани, които хем отричат висшето образование, следването във вуз и знанията, които се научават там, относно основни неща от държавното управление, хем се пишат на многознаещи и твърдят, че видите ли, науката НЕ ДАВАЛА дефиниции на основни понятия, с които самата наука работи, а не са си напънали 4буквието даже да проверят в кой факултет се изучват понятията , над които те- невежите и необразованите- си блъскат главите!
  • 14 Кики

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Написа толкова много, само заради това да ми кажеш, какво се изучава в Ю.ф.Нямаше нужда.

    Коментиран от #16

  • 15 Хасан

    21 11 Отговор
    Преди време вГермания имаше митинг на който имаше плакат с фотографиите на Ердоган,Путин и крал Салман..и с надписщ” ако някой убие един от тримата ще получи нов Мерцедес”...кажи ми сега в редно ли е в демократична Германия да има призив за насилие и убийство на чужд държВен глава..?!
  • 16 юрист

    6 18 Отговор

    До коментар #14 от "Кики":

    Не- имаше нужда, защото не е добър вариант да очакваш готова смяна информация от човек, който е професионалист, а после да му се подуиграваш заради това, че е завършил висше образование в България! Значи- хем му се подиграваш, че си е изгубил времето, парите и се е отказал от много неща по време на следването си, за да придобие висше образование, хем пък когато се стигне до реално прилагане на неговите собствени знания, получени по време на следването му, искаш от него пълни обяснения в качеството му на професионалист, и то безплатно, а когато ти ги даде, му се насмиваш и твърдиш, че професионалните му знания съдържали лъжа и неверни неща! Никой с нищо на никого не е длъжен! За това се въздържам да давам абсолютно точни юридически тълкувания и съвети по казуси, които се коментират във форумите, с изключение на руската незаконна окупация и руската незаконна анексия на Крим.

    Коментиран от #27

  • 17 юрист

    1 8 Отговор
    “... смяна информация...“ т.е. смЛяна информация

    Коментиран от #20

  • 18 законополучател

    8 8 Отговор
    Разбирането на режеп за липсата на демокрация в САЩ, се свежда единствено до това че няма забрана консумация на свинско..... но това е резултат от недемократичните закони в САЩ...
    В съвременния свят само султан режеп I може да направи закон с който да стане президент на Турция, за да може да коментира след това развитите демокрации.
  • 19 1234567

    10 8 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Какви глупости пишеш, Турция балансьор ли ? Тя няма никаква тежест, има гражданска война, всеки ден атентати и понякога преврати, затвори пълни с политически затворници, до преди 30г турците живееха по дърветата и в пещерите в Анадола, и изведнъж не е ясно защо се помислиха за важни и значими. Щатите ако искат ще им свият сърмите бързо но засега не им се занимава. Ако Доги прекали обаче това ще стане.

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Пеньо

    2 9 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Нали си наясно, че се опитваш да отвориш очите на абсолютни слепци!?
    Тук повечето са безродници с лоботомия и всякакъв опит за ограмотяване е изначално обречен на неуспах!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хасан

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "1234567":

    Виж сайта всеки ден пише за него ,за Путин ,за Меркел и Тръмп...това са новите световни лидери..”турците живеели в пещери?!” ами те няколко милиона американци си живеят на улицата в картонени кутии...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Марио

    7 3 Отговор
    Не и симпатизирам, но те ще се оправят, а ние НЕ!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бат Ваню

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Марио":

    ... ха ха ха... те ша са распаднат... нама са упраат .... ха хаха.... Ае да запала свеш у православна Света София......
  • 27 Хохи

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Девойче да знаеш че ИМАШ ГОЛЯМА ДАРБА!!!
    Огромни количества изписваш, с пълни ГЛУПОСТИ, но ВАЖНО Е КОЛИЧЕСТВОТО.
    ВСЕКИ ДЕН САМО ТИ БИЕШ РЕКОРДА , ЗА НУЛА ВРЕМЕ СЪБИРАШ НАЙ-МНОГО МИНУСЧЕТА.
    БРАВОООО
  • 28 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Турция беше сред най верните послушници на краварите. Но се усещат че вървят по грешни коловози, които ще ги закарат в пропастта. И в Турция като дойдат на власт военните и свалят диктатора Ердоган всичко ще си дойде на място.

    Коментиран от #29

  • 29 Ghost1

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "РЕАЛИСТ":

    Кравари ли. Че най-развитите европейски държави в които се заселиха бг сънародници още преди доста години имат повече крави от колкото ума ти побира. Това ще рече че хората имат развито стопанство извън всички останали сектори на икономиката.
    Затова не е ясно какво целиш като използваш тази квалификация тъй като тя показва до каква степен съответната държава успява да се възползва от финансиране по проекти, програми и т. н.

    Коментиран от #30

  • 30 Гедеон

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ghost1":

    Тази дума се използва предимно от наследствени последователи на червената върхушка да обадим
Новини по държави: