23 Октомври, 2017 14:02 1 297 14

Сърбия да последва пътя на Черна гора

  • сърбия-
  • уесли кларк-
  • черна гора

Генерал Уесли Кларк иска страната да търси членство в НАТО

Бившият главнокомандващ на силите на НАТО генерал Уесли Кларк призова Сърбия да поеме по пътя към членство в организацията, съобщи сръбското издание „Дневне Новини“.

Той посочи Черна гора като най-добрия пример за постигането на стабилност след конфликтите на Балканите. Според него страната е приела западния стандарт и е подобрила жизнения живот в съответствие с демократичните стандарти.

Кларк заявява, че се надява Сърбия да поеме по пътя на Черна гора. Според него присъединяването на Черна гора към НАТО ще допринесе за стабилността на Балканите.

„Влизането на Черна гора в Алианса преди ЕС показва правилния път. Сигурността и стабилността трябва да бъдат гарантирани, преди да се постигне икономически растеж. Надявам се, че Сърбия ще последва този път“, заяви Кларк.

Сърбия е кандидат за членство в ЕС. Властите в страната обаче отхвърлят възможността за членство в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    17 10 Отговор
    Хахаха смешник

    Коментиран от #2

  • 2 западно лицемерие

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    +1
    изпревари ме, коментарът ми щеше да е абсолютно същия:)
  • 3 Дедо Гошо

    14 7 Отговор
    Ей големи тарикати .Ама кви щюрави глупости дрънка.Дано не излезат будали като нази сръбите.
  • 4 юрист

    5 15 Отговор
    За България е по-добре сърбия да е в НАТО, защото така няма да сме външна граница на НАТО- ако и македония влезе в НАТО, нещата ще са отлични за нас! Нека си решават сърбите- те нали гласуваха резолюция на техния парламент за военен неутралитет...Военен неутралитет значи да не членуват в нато, но и да не членуват в одкб- руското нато под ръководството на русия. Да видим накъде ще ги завее вятъра...Влезе ли сърбия в нато, цялото им руско военно въоръжение -ракети, мракети, танкове, манкове, става безполезно:)

    Коментиран от #6

  • 5 СССРБАРЕТА

    9 3 Отговор
    На този и лицето му изглежда МАЗНО!
  • 6 Гост✓

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Дългото състоянието на абсистенция, е причината за отключване на хистрионно личностово разстройство поява на пертрубация, маразъм и напреднал стадии деменция. Обстинацията е първо-причината, за твоята десоциализацията в обществото. Кабалистиката е доразвила трансценденталното в теб, и е предизвикала бифуркация на полу- човек, полу- бог придобил чертите на долихоцефал.
    Определено към теб ще има интерес, от хора занимаващи се с ноология.

    Коментиран от #9

  • 7 nfii

    6 3 Отговор
    окупация от САЩ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 юрист

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост✓":

    Абе- ти да не си Йоло Денев, а? :) Защото звучиш и пишеш точно като него:D:D:D Само да те светна, че човекът е с психични отклонения- цяла София го знае:):)
  • 10 Барчо

    8 2 Отговор
    Сърбия няма да влезе нито в ЕС нито в НАТО. Те не са глупаци. Ако имаше допитване до нашия народ по онова време, също нямаше да влезем нито в ЕС, нито в НАТО. И стига с глупостите колко сме цъфнали и вързали!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    за което си прав си прав.у нас е пълно с убавци на твоя акъл и ако ги питаха тях нямаше да влезем в ес и нато.сега щеше да се радваш на 100 евро заплата и 50 пенсия ,а запада щеше да го гледаш само на картинка както е при сърболяците.иначе при първа възможност те ще изкубят към нато и ес с 200 .те за разлика от нас нямат никакви скруполи към русия и ще я прецакат за пореден път както са го правили многократно до сега.
  • 12 ТОЗИ МЪПЕТ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДИНТ

    1 2 Отговор
    ТОЗИ същият в Югославия, ОТДАДЕ заповед на англичаните да овладеят и контролират летището което РУСИТЕ са заели преди тях. Англичанина му отговори - та това е РУСКА АРМИЯ ! С тях шега и грешки не вървят. И англичаните се завърнаха обратно. Има го на Ю ТЕБ. СЛАВА РОССИИ ! И НИЕ ЩЕ СМЕ ВИНАГИ С РУСИЯ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВА ТИКВА УПРАВЛЯВА КАРАКАЧАНСКОТО МИНИСТЕРСТВО ! ВЕЧНА ДРУЖБА С РУСИЯ И ОТНОВО ВЪСТАНОВЕНИЯТ СССР ! САЩ търси йорданци да воюват с РУСИЯ ВМЕСТО ТЯХ . НЯМА ДА СТАНЕ С БЪЛГАРИТЕ И СЪРБИТЕ ! ЗА РАЗЛИКА ОТ РАДЕВ, БОЙКО И МИХО МИХОВ, НИЕ НАРОДА ЗНАЕМ ЧЕ С РУСИЯ, СМЕ ЕДНА КРЪВ, А КРЪВТА ВОДА НЕСТАВА. НИМА ЗА 100 год. НЕЩО ХУБАВО ОТ ЗАПАДА БЪЛГАРИЯ ? Един ВЕК ЗАПАДА СЕ ГАВРИ С НАС, НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ДА СИ СПОМНИТЕ ? АГРАРНА, ИЗОСТАНАЛА, СЕЛСКА, СЛАБА ДЪРЖАВА. 100 ГОДИНИ - В МЪКИ И МИЗЕРИЯ Е ВСЕ НИ ГЛАСЯТ ЗА ВОЙНА . СТО ГОДИНИ ЗАПАДНА СВОБОДА -Заблуда ! СМЯТАЙТЕ СЪС С МЕН ГОДИНИТЕ "ЗАПАДНА СВОБОДА " СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСК 1878 - 1944 = 66. И ОТ 1989 - 2019 = 30 . ГРУБО ВЗЕТО 70 + 30 = 100. ДЕ ТО ЗАПАДНИЯТ НИ СТАНДАРТ. МАЛОУМНИК МОЖЕ ДА ОТРЕЧЕ ЧЕ РУСИЯ НИ НАПРАВИ ХОРА И ПРАВОВА ГОРДА ДЪРЖАВА ЗА 40 ГОДИНИ САМО. Е НА КОГО ДА ВЯРВАМ И КОГО ДА УВАЖАВАМ И ДА ЗАЩИТАВАМ. ЗАПАДА ? НИКОГА ! СЛАВА РОССИИ ! И ТУЙ ТО ! ДО ГРОБ !

    Коментиран от #13

  • 13 другар

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "ТОЗИ МЪПЕТ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДИНТ":

    Ушанке мазнаааа, "слава" ще викаш в любимата ти матушка, не в БЪЛГАРСКИ сайт, понял?!? На колко бояришника си бе, каскет:)
  • 14 Adam

    1 0 Отговор
    Този жид и шефовете му да не последват съдбата на сънародниците си през втората световна война:)
Новини по държави: