Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 08:52 3 702 1

Бивш министър обвинен за поръчка на убийство

  • словакия-
  • арест-
  • министър

Скандален арест в Словакия

В Словакия арестуваха бивш министър на икономиката, съобщи Pluska.sk.

Павел Руско е бивш председател на партията „Алианс на новия гражданин“. Той е още медиен магнат и предприемач. Бившият министър е обвинен, че е поръчал убийството на своя бизнес партньорка. Смята се, че тя е отказала да му продаде своя търговски дял от обща компания.

Става въпрос за Силвия Возлова. Двамата бяха собственици на търговската телевизия „Маркиза“. Спроед някои информации, Руско е обещал да плати на наемния убиец $ 450 000. Той дори му е дал аванс от $ 10 000.

Убиецът е бил арестуван през 1997 г. и в последствие е посочил Руско като свой поръчител. През тази година щеше да изтече срока от 20 години за давност на евентуални обвинения за убийство.

Руско вече е дал показания в полицията. Води се разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барлога 55

    6 0 Отговор
    Сигурно е синче на бивш кадър на Словашкото ДС, само те са толкова нагли, а наглите у нас също са управлявани от бивши ДС-та, затова по времето на Станишев не ги арестуваха, както и бившите директори на ДАНС са назначавани за да прикриват следите на ДС-тата в източването на държавата
Новини по държави: