24 Октомври, 2017 10:40 2 121 4

Военни учения респектират Северна Корея

  • северна корея-
  • учения-
  • сащ

В тях участват САЩ, Южна Корея и Япония

Южна Корея, Япония и САЩ започват двудневни военни учения, съобщи USA Today.

Ученията започват през днешния ден. Те целят подготовка за противопоставянето на ракетна или ядрена заплаха от страна на Северна Корея.

Новината беше потвърдена от изявление на южнокорейските военни. Ученията ще се проведат във водите край бреговете на Южна Корея и Япония.

Подобни учения се провеждат на всеки няколко месеца след споразумение между представителите на силите за сигурност на САЩ и Южна Корея.

През последните дни напрежението в региона се повиши след последните ракетни тестове от страна на Северна Корея. В момента трите страни се опитват да наложат натиск над Пхенян и да решат въпроса по дипломатически начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рамзес III

    7 15 Отговор
    Кимчо нали се изхвърли че ще сваля самолети дори и да не са навлезли във въздушното му пространство ? Нещо май май по-изостави тая идея или пък ракетките са му криви ?
  • 2 Бесен Язовец

    15 9 Отговор
    САЩ дърпат лъвът за опашката по някое време да не стане олеле
  • 3 Трапер

    8 2 Отговор
    Да не стане олеле лъвът остана без опашка . Язовец пази си опашчица та и козината !
  • 4 въпроско

    4 0 Отговор
    ... Ким ли е лъвът??
Новини по държави: