24 Октомври, 2017 21:31 1 069 2

Пресичаш и зяпаш в телефона - глоба

  • хонолулу-
  • смартфон-
  • глоба-
  • пресичам-
  • сащ

Хонолулу е първият американски град, който предприема мерки срещу "телефонните зомбита"

Пресичаш и зяпаш в телефона - глоба - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Хонолулу, на Хавайските острови, ще глобяват пешеходците, които пресичат, без да се оглеждат, защото са вперили погледи в смартфоните си, предаде Fox News. Нарушителите ще бъдат глобявани до 35 долара.

Това е първият американски град, който предприема мерки срещу "телефонните зомбита" - пешеходците, които не изпускат от поглед екраните на смартфоните с риск за живота си. Ще бъде разрешено обаче да се пресича, докато се говори по телефона, ако човек се огледа около себе си.

Миналата година близо 6000 пешеходци са били убити от автомобили в САЩ, което е 11% повече в сравнение с 2015 г. и е най-високото ниво на инциденти с пешеходци за последните 2 десетилетия, според правителствени данни.

Това увеличение се приписва на разсеяността на шофьорите и на пешеходците, дължаща се на увеличеното потребление на смартфони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само 50 лв

    3 0 Отговор
    Само 35 долара т. е. 50 лв ....а ми това са смешни глоби . а ма има ли такива глоби по света .В България може би щеше да бъде 1000лв ...То напоследък няма глоби под 1000лв гласувани от управляващите изроди
  • 2 НЕразбирач

    5 0 Отговор
    Толкова лош (преобладаващо) е мат'ряла у нас, че трябва да се въведат глоби не само за пешеходни зомбита, ами и за моторизираните зомбита, които няма земна сила, способна да им набие в тъпите тикви, ЧЕ ДОКАТО СЕ ШОФИРА ОЧИЧКИТЕ ТИ ТРЯБВА ДА СА "НА 6", А РЪЧИЧКИТЕ ДА СА СВОБОДНИ, А НЕ ЕДНАТА ДА ДЪРЖИ ТЕЛЕФОН, А ДРУГАТА ЦИГАРАТА ИЛИ ЧЕРВИЛОТО И ДА БЛЕЕЕМ НА НЯКЪДЕ СИ!
    Имам чувството, че нашето племе се е изродило на някакво напълно безмозъчно или поне малоумно! Без телефон в ръката и на ушето все едно ще умре бе, ма.аму стара!
    Осъзнайте се най-сетне!
    Аааа - и започнете да пускате мигачи! (Важи и когато има кръгово движение, особено, когато излизате от кръга ПОНЕ)! Нещастници!
    Да ме извиняват тия, дето шофират коректно!