Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Октомври, 2017 20:59 1 363 2

Украйна може да експулсира Саакашвили

  • саакашвили-
  • изгони-
  • украйна-
  • киев-
  • експулсира

Саакашвили призова украинския народ да му помогне

Украйна може да експулсира Саакашвили - 1
Снимка: БТА/ AP

Миграционната служба на Украйна обяви, че възнамерява да изгони от страната бившия губернатор на Одеска област и президент на Грузия Михаил Саакашвили, съобщи ТАСС.

„Държавната миграционна служба констатира, че засега Саакашвили пренебрегва въпроса за уреждане на правния му статут в Украйна, което дава аргументирани основания на компетентните органи да извършат процедурни действия за неговото изгонване от територията на Украйна съгласно действащото законодателство", се казва в позицията на службата.

Саакашвили се засели в палатковото градче на участниците в антиправителствените протести пред сградата на украинския парламент. Той се появи там, след като стана известно, че украинските власти са отказали да му предоставят статут за пребиваване.

Саакашвили заяви пред журналисти, че възнамерява да се установи в една от палатките и си е взел топли дрехи. Преди това той се обърна към гражданите на Киев с молба за помощ.

„Петро Порошенко иска да ме изгони. Искам да помоля за защита жителите на Киев и порядъчните граждани. Аз ще ви защитавам, но защитете и мен. Моля за защита от народа на Украйна", заяви бившият президент на Грузия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stukar

    5 1 Отговор
    О, бедна ми Украйна! Какво ти причиняват?! След краварско- фашисткия преврат, срещу комуноидно- олигархичната пост- съвестка власт- един полу-провален в политиката, заради корупция президент- олигарх, се опитва да изгони от държавата си един напълно завършен и преследван в държавата си такъв, който пък беше поканен да помага в реформите. И то в най- русофилската украинска област (след окупиираните разбира се)- ей така за цвят, едва ли не, или по- скоро за да дразни руснаците и да им връща за Осетия и Абхазия. Когато сееш ветрове, ще пожънеш бури. То това им трябва на англо- саксонските изроди- малоумници, които да се трепят в простотията си помежду си. И като с Косово, ей така, съвсем случайно в Европа, макар и периферията и. Но всеки народ си заслужава съдбата. Включително и нашия.

    Коментиран от #2

  • 2 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "stukar":

    Много точно трудно може да се махне, или добави нещо!:)
Новини по държави: