Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 13:10 1 184 2

Ще възстановим законността в Каталуния

  • испания-
  • мариано рахой-
  • каталуния

Мариано Рахой се надява на кратко изземане на властта

Правителството на Испания счита за своя първостепенна задача възстановяването на закона и провеждането на избори в Каталуния. Това обяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от ТАСС.

„Ние трябва да възстановим законността и начинът за това е активирането на Член 155. След това в рамките на шест месеца ще проведем регионални избори, за да гарантирам сигурността в региона. Искаме да възстановим нормалното съществуване на Каталуния, което беше разрушено“, заяви Рахой.

Премиерът на Испания изрази надежда заплануваните мерки, които включват сваляне на местното правителство и отнемане правомощията на каталунския парламент да бъдат краткосрочни.


Той обяви, че Мадрид ще се оттегли от делата на Каталуния щом законът бъде възстановен. Каталунското правителство няма намерение да се съобрази с разпоредбите на Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 0 Отговор
    Странно, но кюрдите може да се окажат по-умни от каталунците.
  • 2 Полупесимист

    1 1 Отговор
    На какво се надява Пучдемон? Са мите каталунци го поизоставиха. Тъпи каталунци! Ясно защо нашия Ицо си намери дружки там!
Новини по държави: