28 Октомври, 2017 23:00 1 351 2

Мъжете си почиват повече от жените

  • мъже-
  • жени-
  • почивка-
  • социализиране

Проучване показва, че за сметка на по-малкото почивка жените се социализират повече

Мъжете си почиват повече от жените - 1
Снимка: Shutterstock

Мъжете разполагат с повече свободно време от жените, които са твърде заети с домакинска дейност и занимания с децата, пише в. Daily Espress, позовавайки се на резултатите от проучване, направено в Обединеното кралство.

Според статистически данни, представителите на силния пол отмарят 40 минути повече седмично от нежните си половинки.

Статистиците отбелязват, че жените разчитат на по-ограничено време за почивка, тъй като полагат повече незаплатен труд - грижи за деца, домакинска дейност и доброволческа работа.

Проучването показва, че за сметка на по-малкото почивка жените се социализират повече.

Данните сочат още, че представителите и на двата пола отделят приблизително еднакво време за хранене и развлечения навън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    12 1 Отговор
    Абе да попитам от какво толкова почиват жените - разтоварват камиони, работят в рудници, на полето? Работят си кротко в офиса ОГРОМНА ЧАСТ от тях. Има донякъде психическа умора, физическа не. На местата, където се изисква от тях физическа работа се минава с оправданието "жена съм" и някой колега им помага. Вече се изучиха и да не готвят много много, чистене между другото.
    Всяко правило си има изключения разбира се.
  • 2 един мъж

    3 0 Отговор
    Хахаха, направо са се утрепали от работа да ви кажа. Върнат се от работа (повечето в офиси, продавачки или нещо подобно) и се почва със сериалите, чат, фейс, клюки с приятелки, кафета, шопинг и т.н. За готвене, чистене и деца (ако случайно има) ако остане време, а такова в повечето случай не остава заради пълната женска програма. Мъжът се връща претрепан от работа (в повечето случай е физическа), няма наготвено, не е оправено и децата непогладнати. Ако жената се е върнала от шопинг или от клюкарската среща с останалите себеподобни се започва едно опяване, мрънкане или направо пореден скандал за нещо, което си е наумила. Говоря за мосовия случай в това време в което живеем. Едно време жените си бяха на място, както и повечето мъже. Еманципацията обаче разказа играта на всичко. Внушиха на жените, че трябва да са по-по-най от мъжете и започна голямото надскачане, което не води до нищо добро. Всеки пол си има функция и е създаден да е изпълнява. Наруши ли се баланса, както е сега нещата отиват на кино...
Новини по държави: