25 Октомври, 2017 17:35 1 171 5

Разследват сексуални посегателства в Европейския парламент

  • европейски парламент-
  • секс-
  • тормоз-
  • посегателство

Няколко парламентарни групи призовават за външно разследване

Разследват сексуални посегателства в Европейския парламент - 1
Снимка: Shutterstock

Няколко групи в Европейския парламент (ЕП) са поискали започването на независимо външно разследване на случаи със сексуален тормоз и посегателства в парламента, който според медийни публикации е "развъдник на посегателства", предаде Reuters.

Евродепутати проведоха дебати - с участието предимно на жени - в рамките на кампанията под хаштага #MeToo на жени, които говорят открито за сексуални посегателства срещу тях след скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Очаква се резолюцията за започване на външно разследване да бъде гласувана утре.

През уикенда европейски медии съобщиха за посегателства срещу служителки в парламента, включително за случай, в който евродепутат мастурбирал пред млада асистентка. Брюкселският уебсайт Politico обяви, че през миналата седмица е получил "над 30 твърдения за изнасилване, посегателство и тормоз" в ЕП.

Председателят на ЕП Антонио Таяни каза в понеделник, че е бил "шокиран и възмутен" от съобщенията за сексуални посегателства, но отбеляза, че досега не е получавал официални оплаквания.

Таяни не присъства на парламентарния дебат по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    15 2 Отговор
    Нееее, не го вярвам! Сексуални посегателства от моралистите, които постоянно ни размахват пръст?! Абсурд!

    Или момент - може би става дума за посегателства на мъже над мъже?! Това е друго нещо. Там така може.

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    8 2 Отговор
    Ако брадата жена е посегнала на избръснат мъж със силикон , то това си е в правата на гендерните малцинства, или чича некое момчкнце е такова, гендеросвал...
    А щом хетеросексуалност няква, то тлва е сексизъм, насилие, унижение!!!
  • 3 Румяна Костова

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дикембе Мутомбо":

    За посегателства на мъже към мъже никой няма да смее и да гъкне,най-големите клечки там са гей.На мен ми е преподозрително как всички запяха в един глас,,И мен също,и мен,,След 15 години.А не е ли това отвличане на вниманието от по-сериозни проблеми,с които тези хора би трябвало да се занимават?И не много вероятно ми звучи как масово богатите господа там преследват колежките си и секретарките си.Това не са новоизлюпени български мутри все пак.А хора,които знаят къде да се упътят,ако много ги налегне хормонът.Тук не говорим за морал,а за култура на вършене на тези дейности.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    То и най-голямата корупция е пак там,та наш'те си имат добър пример как се "усвояват" крадени пари.Ама какво става напоследък,бе - цял свят се оплаква от сексуален тормоз,как така изведнъж се сетиха целокупно.че са били жертви! Къде е тая демокрация,къде са тия закони,дето толкова ни дърпат ушите за тях?!
Новини по държави: