26 Октомври, 2017 16:52 901 0

Изборите в Каталуния няма да разрешат проблема

  • каталуния-
  • карлес пучдемон-
  • испания

В регионът може да се проведат извънредни избори

„Предсрочни избори в Каталуния няма да решат създалата се ситуация.“ Това обяви лидерът на партията Podemos Пабло Иглесиас, цитиран от РИА Новости.

Правителството в Испания вече започна първи стъпки към отнемането на автономията на региона. Това стана, след като каталунците гласуваха за своята независимост на специален референдум.

„Изборите в Каталуния няма да разрешат проблема, но ще затруднят прилагането на Член 155 и може да дадат повече време за диалог“, заяви Иглесиас в Twitter.

Очаква се каталунският президент Карлес Пучдемон да обяви провеждането на извънредни избори на 20-ти декември. Това трябваше да стане на официално изявление през днешния ден. Той обаче го отмени в последния момент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: