Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 07:29 3 684 8

22 ноември 1963 година, Далас, Кенеди (СНИМКИ)

  • джон кенеди-
  • джей еф кей-
  • далас

Американските власти публикуваха близо 3000 секретни документа, свързани с убийството на президента

22 ноември 1963 година, Далас, Кенеди (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Правителството на Доналд Тръмп публикува близо 3000 секретни документа, свързани с убийството на президента Джон Кенеди в Далас на 22 ноември 1963 г., предаде Reuters.

Първоначално се очакваше да бъдат огласени 3100 документа, но в крайна сметка в интернет снощи бяха качени 2891.

Те са достъпни на сайта на Американските национални архиви, на адрес: https://www.archives.gov/research/jfk/2017-release.

22 ноември 1963 година, Далас, Кенеди (СНИМКИ)

22 ноември 1963 година, Далас, Кенеди (СНИМКИ)

Публикуването на останалите бе отложено по настояване на ФБР и ЦРУ, според които те са твърде поверителни и засягат националната сигурност.

22 ноември 1963 година, Далас, Кенеди (СНИМКИ)

Президентът Тръмп се съгласи да даде на правителствените агенции срок от 180 дни, в който да проучат отново останалите документи и да се аргументират защо те не бива да се огласяват, посочват източниците, пожелали анонимност.

В тези досиета има поверителна информация, най-вече за информаторите и ролята им в разследванията, подчерта един от източниците.

22 ноември 1963 година, Далас, Кенеди (СНИМКИ)

Президентът иска да се увери, че има пълна прозрачност по въпроса и иска тази информация да се огласи възможно най-бързо, отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай той

    17 1 Отговор
    Последният независим от корпорацийте американски президент. Беше против войните, които САЩ трябваше да водят, беше твърдо против войната във Виетнам и оръжейното лоби го ликвидираха по най-безпардонен начин. Нолкова нагло убийство и толкова нагласена работа рядко се вижда. Щом обаче те си го отрепаха всичко е ок. Добре, че тогава не е бил Путин начело на Русия, че него щяха да го обвинят заедно с руските хакери. Както и да е света не отива на добре. Тръмп спечели изборите с призиви и обещания, че ще спре войните и ще изтегли американските военни и техника от базите им пръснати по целия свят, но в един момент, когато спечели и се завъртя на 180 градуса. Същото стана и намеренията за затопляне на отношенията с Русия, както и за спирането на всякаква дейност в Сирия. Е да, ама не...

    Коментиран от #2

  • 2 един българин

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай той":

    Как ще спре войните Тръмп? Та нали много конгресмени, включително и бившия президент Джордж Буш младши са акционери във военнопромишления комплекс на САЩ? Откъде ще печелят те ако няма войни и конфликти? Институцията "президент на САЩ" отдавна е изпразнена от съдържанието което е имала в миналото. Днес президента на САЩ е само една пионка в игрите и схемите на истинските господари на света.......
  • 3 бобо

    12 0 Отговор
    По мое скромно мнение Кенеди загина защото искаше до одържави
    Федералният резерв който е частен.
  • 4 Хохи

    15 1 Отговор
    Някой ВЪОБРАЗЯВА ЛИ СИ че тия ТЪПАНИ ЩЕ НИ КАЖАТ, КОЙ И ЗАЩО ГО ГРЪМНАХА КЕНЕДИ

    АНЛОСАКСОНЕЦ И ИСТИНАТА, СА КАТО ВОДАТА И ОЛИОТО. НЕ МОЖЕШ ДА ГИ СМЕСИШ!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 OMG WTF

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хохи":

    Че защо пък тия тъпани трябва да казват на Бай Ганя каквото и да е било, което не го засяга?
    А моето лично мнение е, че ЦРУ (или някакви техни подобни секретни служби) си го гръмнаха. Защо? Извънземни, кубинската криза, фед. резерв... Поводи много.
  • 6 Kcaniba

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хохи":

    Любимите ти мужици не сметнаха за необходимо да ни уведомят за аварията в Чернобил, ама видиш ли англосаксонците били длъжни да ни кажат кой гръмна Кенеди. Логика. Не е лесно да си рублараст.

    Коментиран от #7

  • 7 кики

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    А знаеш ли за авария във френска АЕЦ, по времето на Чернобил и за разликата в изотопите на използваното гориво?
  • 8 PACO

    1 1 Отговор
    ...убийството на Кенеди беше поради факта, че щеше да обяви сензационната новина, че правителството на САЩ е осъществило контакт с представители на извънземна цивилизация....той беше на мнение ,че хората на земята трябва да разберат за тези представители на чужда планета/система,обаче ЦРУ и други важни представители на политически сили го ликвидираха,за да могат САЩ да станат след това могъща сила( и това е вярно -тя стана , за кратко време дръпна много пред останалия свят )като извличат технологиите на извънземната цивилизация....
    Технологиите ги придобива под формата на открития на някой учен,инженер , иследовател и т.н.....за да не буди съмнение от останалия свят...