27 Октомври, 2017 14:46 4 908 25

Сърбия се сопна на САЩ

  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • сащ

Ивица Дачич отхвърли нападките на Хойт Ий

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич отговори на нападките на заместник - държавният секретар на САЩ Хойт Ий, съобщи „Танюг“.

През тази седмица Ий призова Сърбия да направи избор между Запада и Русия.

„Който стои на два стола често пада от тях“, заяви Ий.

„Това са глупости. Сърбия съхранява своите държавни интереси. Някой май твърде много е гледал „Война на световете“. Ние не се интересуваме от чужди столове. Ние стоим само на един стол. Това е столът на Сърбия“, заяви Дачич.

Той заяви, че въпросът около руско-сръбският хуманитарен център е въпрос, който ще бъде решен само от сръбските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    70 15 Отговор
    От такива политици имаме нужда

    Коментиран от #25

  • 2 ПКК

    65 10 Отговор
    КРАТКО, ТОЧНО И ЯСНО.
  • 3 Свободен

    20 68 Отговор
    Сърби-я, една от малкото държави в Европа където се живее по-мизерно и бедно дори от България. Добре, че са те, за да не сме ние последни.

    Коментиран от #4

  • 4 ПКК

    44 9 Отговор

    До коментар #3 от "Свободен":

    СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ, ЗАЩОТО МОЖЕ БИ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС. ПО- ДОБРЕ МИЗЕРЕН , НО С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА. КОЙ ЛИ ЩЕ Е ПО-УВАЖАВАН ОТ СИЛНИТЕ? НИМА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ БЕЗ ДА СЕ ЦЕЛУВАТ ЗАД..ЦИ

    Коментиран от #5

  • 5 Свободен

    28 32 Отговор

    До коментар #4 от "ПКК":

    То от много свобода и независимост затова се разпаднаха. Първо си отиде Косово, скоро и Войводина, нека не забравяме и Българските Западни Покрайнини, където и до днес живеят българи, въпреки че сърбите от 100 години се мъчат да ги ликвидират. В Сърбия имат поговорка "ако започне война и не знаеш по кого да удариш - удари българите", а вие тук им лижете гъзовете и им се мазните, срам ме е от вас, прости ганьовци. Айде марш в някоя чалготека да слушате миле китич докато духате на някой сърбеж.

    Коментиран от #9

  • 6 no name no face no number

    34 16 Отговор
    Браво сърби супер сте! И през соца пак бяхте супер. Браво!
  • 7 no name no face no number

    36 18 Отговор
    В Сърбия се живее по зле от България???Хахаха смях голям. Сърбите има мнооого да ги гоним мноого.

    Коментиран от #23

  • 8 Русенец

    34 13 Отговор
    България е като проститутка, ляга си с който и плаща, Сърбия е като курва - прави го за свое удоволствие с когото и хареса ! По-добре да сме като тях, защото плащачи много и ние сме все отдолу !
  • 9 ПКК

    19 11 Отговор

    До коментар #5 от "Свободен":

    СЪРБИТЕ СЕ МЪЧАТ, ДА ЛИКВИДИРАТ БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО И ИЗДИГНАХА ПАМЕТНИК НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ В ЦАРИБРОД (ДИМИТРОВГРАД). КОСОВО ГИ СЪЗДАДОХА МАЙ САЩ И ДАДОХА ПРЕЦЕДЕНТ ЗА КРИМ, КАТАЛУНИЯ, ВЕНЕЦИЯ, КЮРДИСТАН. Г.ЗОВЕ ЛИЖЕШ ТИ И ВЪРТИШ ГЮБЕЦИ, АЗ СЛУШАМ HEAVY ОТ 83 Г. С ДУХАНЕТО ПРОДЪЛЖАВАЙ СИГУРНО ТИ СЕ ОТДАВА.

    Коментиран от #13, #19

  • 10 Дедо Гошо

    23 7 Отговор
    Епа ората си гледат тех си .Ако искат не да седнат може и да легнат.Щом ми не пречат каквото щат да прават.
  • 11 Брееей

    38 16 Отговор
    Тези сърби винаги са отстоявали интересите си до край. И въобще не им пука кой какво щял да им каже. Така, както едно време Тито се е опълчил на Сталин, днес си продължават в същия стил. Де и ние да имахме такива политици.

    Коментиран от #16

  • 12 Пеньо

    21 20 Отговор
    Хайде безродници! Прославяйте сега и Сърбия! Да, същата тази Сърбия на която комунистите подариха Македония и тази Сърбия, която нападна в гръб България! Ударихте дъното, но продължавате!

    Коментиран от #17

  • 13 Хасан

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "ПКК":

    Твоя ник да не би да е Работническа партия на кпрдите???...терорист !...а и на всичко отгоре и комунист.. .проповядващ тероризъм

    Коментиран от #14, #15

  • 14 ПКК

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    ПЪРВО ПКК НЯМА НИЩО ОБЩО С КЮРДИТЕ, НИТО СЪМ КОМУНИСТ. НАЙ-МАЛКОТО ТЕРОРИСТ.
  • 15 ПКК

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    А НА ТЕБ, ИЗКАЗВАНЕТО НА СРЪБСКИЯ МИНИСТЪР, НЕ ТИ ЛИ НАПОМНЯ НА ЕРДОГАН, КОЙТО НЕ ПОЗВОЛЯВА ДА МУ СЕ МЕСЯТ ВЪВ ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА
  • 16 Свободен

    20 8 Отговор

    До коментар #11 от "Брееей":

    Тито е хърватин, а не сърбин, и Югославия е федерация съставена от 6 държави, а не само Сърбия, ама простия ганьо-сърбоман от толкова слушане на миле китич вече сигурно си мисли, че и Луната е сръбска. Айде марш и ти в чалготеката! Няма по-гнусно от българин - сръбска подлога.
  • 17 падналия ангел

    24 6 Отговор

    До коментар #12 от "Пеньо":

    Ти сега защо се плюнчиш? Темата е за Сърбия и нейният избор-Запада или Русия. Къде отиде в дебрите на историята? Вярно е, че нищо хубаво не сме видяли от сърбите, вярно е, че комунистите направиха сума ти българи македонци! Ама ти ми обясни сега, това каква връзка има с темата? Или си програмиран само за НПО лозунги и не можеш да изкажеш своя собствена мисъл?
  • 18 Кирилизатора

    15 8 Отговор
    Все пак да не забравяме, че същият този външен министър, преди десет дена пя на масата на Ердоган . С това се слага точка на този спор, колко са горди сърбите . На сърбоманите им пожелавам да последват неговия пример.
  • 19 ВМОРО

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "ПКК":

    Косово и Метохия си ги изпуснаха сърбите преди повече от 100 години, като допуснаха албанците да станат мнозинство в тези области. После им дадоха автономия(наред с Войводина) през 1974 година. Така, че сами са си криви сърбите. Чисто исторически погледнато ние, българите, имаме повече права над Косово и Метохия отколкото сърбите.
    Геноцидът и асимилацията, извършвани от сърбите спрямо българите в Покрайнините и Поморавието, са преднамерени, умишлени и последователни. Вдигнаха три паметника на Левски(не е само един) от кумова срама, белкем ги подкрепим да кандидатстват за ЕС. Впрочем Дякона се е бил за сръбската кауза. Участник е в двете български легии, които са се били на сръбска страна във войните им с турците. По време на Първата легия(1862 година) получава и прозвището Левски.
    В ЕС или извън ЕС, в НАТО или извън НАТО, подлите сърби не заслужават друго освен презрение. По петъ на ножъ!
  • 20 стоян георгиев

    12 3 Отговор
    нека сега видят шумадииците как боли!!!!те ни измъчваха несправедливо през целия 20 ти век .обвиняваха ни за татари ,за тва че не сме християни ,че не сме демократични,че сме расово непълноценни.избиваха и прогонваха българи през цялото им владеене на македония ,а сега трябва да обясняват че не са камили:)!когато българия загуби македония води 3 воини и загуби милион човека само от самите воини,да не говорим за загубените хора останали извън българия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Antimediator

    14 10 Отговор
    Кравари са били дядовците и бабите на плюнчещите се тук руски тролове.
    Те ако не защитават Путинова Русия ще защитават Сърбия , Иран, Хизбула или режима в Дамаск, забравих за Прасчо.
    Що за българи сте ?!
    Сърбия ,която хвалите в момента е по-бедна и от България благодарение на тяхната компартия .Заиграването и с Русия ще я върне още по-назад както се случило с абсолютно всички руски марионетки.
  • 23 ghost

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "no name no face no number":

    Ми гони ,след като са пред теб давай , припкай да ги стигнеш, нещастни русофилистици .
  • 24 Дани

    3 0 Отговор
    Каквото и да пишем за съседите ни , в най скоро време ще си покаже .
  • 25 Мирослав

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Браво
Новини по държави: