Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 12:40 7 667 6

Северна Корея се готви за ядрена война

  • северна корея-
  • война-
  • евакуации

Масови тренировъчни евакуации в страната

Северна Корея се готви за ядрена война - 1
Снимка: БТА/AP

През последната седмица властите в Северна Корея са провели масови тренировъчни евакуации сред населението в страната, съобщи „Интерфакс“.

Смята се, че обученията са се провеждали в малки градове, в различни части на страната. Имало е случаи на изключване на електричеството в цели селища. Така се е тренирало разсейване на потенциален враг.

За последно подобни учения в страната са се провеждали през 2003 г.

Това стана ясно, докато на посещение в Южна Корея беше министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис. Той обяви, че страната му няма да приеме развитието на ядрената програма на Пхенян.

През последните месеци лидерът на Северна Корея Ким Чен – ун си разменя непрестанни нападки с президента на САЩ Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ha ha ha

    14 8 Отговор
    СК не е спирала да се готви за война, кът така че, тия си ги мятайте там на американците - тех страхувайте :D
  • 2 ХАН КРУМ

    15 4 Отговор
    Какво се случва ако стане грешка, както няколкократните грешки на САЩ при бомдандировките над Косово - вместо Косово в България. Какво се случва с един град, който както си рутинира и изведнъж бум? Кой го позволява това? Не помня Тръмп или оня залозан кореец да са ме питали ? Не съм позволил такива опити на никой, а те виж ги. Втория човек в главата ми се ядосва много и само се кара с първия, а той пак на втория! Ужас! Как сте иначе?
  • 3 Някой

    2 16 Отговор
    Със Северна корея одавна въпроса щеше са е решен ако не е Путин да ги защитава самоче нещата могат да излязат от контрол и ние ще сме една от евентоалните им цели.
  • 4 иван иванов

    18 4 Отговор
    Ясно е че не съм Иван. Сега в курса на темата. Чета и други новини, и за отбелязване е какви ужасни проамерикански подмазвачи вилнеят в интернет. Америка казала, Европа казала и все така. Тия хора трябва да онемеят. От тия две територии идват всички лъжи, политически и социални недоразумения. Ако има не съгласни с това, нека напишат нещо.

    Коментиран от #5

  • 5 Спиро

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "иван иванов":

    Много деспотично е да казваш, че хората с мнение различно от твоето трябва да онемеят.
    Типично по комунистически. Айде не ми ги пробутвай тези.
    Аз съм човек и имам мнение..... г-н Неиване.
    Не държа да ти харесва, така както и твоето мнение не ми харесва.
    Но за такива като теб, лагери няма да строя.
  • 6 Public Owner

    1 0 Отговор
    "През последните месеци лидерът на Северна Корея Ким Чен – ун си разменя непрестанни нападки с президента на САЩ Доналд Тръмп."

    Да им дадат по едни боксови ръкавици на тия двамата и да си разчистват сметките.. или по 2 револвера и каубойската!
Новини по държави: