30 Октомври, 2017 18:35 3 052 5

Русия събира всички воюващи в Сирия? (СНИМКИ)

  • сирия-
  • астана-
  • башар асад-
  • дамаск

Възможно е през ноември в Сочи да се състои конгрес на сирийските етнически групи

Русия събира всички воюващи в Сирия? (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Подкрепян от Москва конгрес на всички етнически групи в Сирия може да се състои в Русия през ноември и да започне работа по нова конституция на близкоизточната държава, съобщи агенция РИА, цитирана от Reuters.

Конгресът беше споменат за пръв път от руския президент Владимир Путин преди дни. Той може да се състои в средата на ноември в черноморския курорт Сочи.

Идеята за конгреса е подкрепяна от ООН, каза водещ руски дипломат. Възможно е да се използва и руската военновъздушна база "Хмеймим" в Сирия, добави той.

"Въпросът все още се обсъжда", каза Александър Лаврентиев, ръководител на руската делегация на мирните преговори в Казахстан.

Русия събира всички воюващи в Сирия? (СНИМКИ)

Той съобщи, че конгресът ще наблегне на търсенето на "компромисни решения за политическо уреждане" на сирийския конфликт.

Днес в казахстанската столица Астана започна седмият кръг мирни преговори за Сирия, в които участват делегации на правителството в Дамаск и на въоръжени бунтовнически групи.

Русия събира всички воюващи в Сирия? (СНИМКИ)

Русия събира всички воюващи в Сирия? (СНИМКИ)

В преговорите участват и представители на Русия, Иран и Турция, както и на ООН, САЩ и Йордания. Очаква се на този кръг преговори да се обсъждат зоните на деескалация, разминирането и възможността за размяна на пленници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така като гледам ще си сипА ЧАЙ

    21 5 Отговор
    Много далновидно и логическо решение да се организира диалог с всички участвали в конфликта групи. Това ще ги накара да погледнат на варианта с дипломатически решения, отстъпки, приятелски жестове и договори. САЩ и СА също можеха да организират подобен форум, но вкараха твърде много $ и време в обучението на терористите! Сега чакаме в другия фронт - У$райна, какво ще става по Нова година?! Хич не им е удобно на $АЩ да буксуват на тоя фронт! Трябва да си показват присъствието, а след неуспешния им опит за преврат в Турция - султанЯ неще да ги пуска през Проливите. Въртят се едни карти тука ама някой играе с големи заеми (пари, доверие, обещания), а другите ... тях не съм ги разбирал никога!
  • 2 Дедо Гошо

    11 0 Отговор
    Тая черга дето гори требе да се изгаси веке.
  • 3 onq s konq

    3 8 Отговор
    Русия събира всички воюващи в Сирия,защото...САЩ НЯМАТ НИЩО ПРОТИВ.А идеята е доста добра,защото по този начин САЩ и Русия ще премерят "електората" си в Сирия ОФИЦИАЛНО,което е по-добре от безсмислено проливане на кръв,като резултата ще бъде същият.На "меренето на п.шките" ще присъстват и "нотариуси"/Иран и Турция/,които ще "Узаконят" решението както си му е редът,като нормално ще получат дял от баницата...пак както си му е редът.Ами да пожелаем успех и късмет:)
  • 4 Пеньо

    1 1 Отговор
    Напълно поддържам преговорите, но не съм оптимист поради една проста причина: страните са на коренно различни мнения относно бъдещето на Асад!
  • 5 Путин е виновен

    0 0 Отговор
    Путин ги вика да им връчи нота! Кой си играл на войник си играл е време да прибират играчките и да лягат по леглата , че сънчо мина и на Путин му е писнало на К*ра вече.
    или
    Б) ще си поделят Сирия на райони на влияние , а не на деескалация . . . Жалко
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания