31 Октомври, 2017 14:09 2 423 35

Москва: Писна ни от обвиненията на Вашингтон

  • русия-
  • сащ-
  • сергей лавров-
  • доналд тръмп-
  • избори

Няма нито едно доказателство за наша намеса в американските избори, подчерта Сергей Лавров 

Москва: Писна ни от обвиненията на Вашингтон - 1
Снимки: БТА/АР

Няма нито едно доказателство за руска намеса в президентските избори в САЩ. Това заяви първият дипломат на Москва Сергей Лавров в момент, когато разследването във Вашингтон се разраства и вече има трима обвинени, предаде ТАСС.

"Обвиняват ни без нито едно доказателство, че се месим в изборите не само в САЩ, но и в други страни", възмути се Лавров на пресконференция.

Американското правосъдие повдигна обвинения срещу трима души от предизборния екип на президента на САЩ Доналд Тръмп, включително срещу бившия му шеф Пол Манафорт. Те са обвинени в заговор срещу САЩ, пране на пари, подаване на фалшиви декларации и недеклариране на сметки в чужбина. Обвинителният акт обаче не споменава за таен сговор между Тръмп и Кремъл.

Москва: Писна ни от обвиненията на Вашингтон

Наложените от Вашингтон антируски санкции "целят не само да позакърпят т. нар. трансатлантическа солидарност, не само да накарат европейците да вдигнат разходите за отбрана, но и да поизместят Русия от позициите й на оръжейния пазар", каза Лавров на среща с Асоциацията на европейския бизнес.

САЩ използват Крим и Донбас като удобен повод за недобросъвестна конкурентна борба. Те подлагат на натиск европейски компании, които сътрудничат с Кремъл, но нямат "нищо общо с онова, което прави Москва" - включително присъединяването на Крим и ситуацията в Източна Украйна, заяви руският външен министър.

Москва: Писна ни от обвиненията на Вашингтон

Лавров отново потвърди готовността на Москва да подобри отношенията си с Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    41 9 Отговор
    Руснаците кво ги бавят избщо да пратят две подводници до източното крайбрежие и тия ще напълнят памперсите
  • 2 Реалист

    8 43 Отговор
    Абе ушанките що се възмущават - американците си оправят ВЪТРЕШНИТЕ проблеми с разни руски подлоги. И нали санкциите правели ушанките по-силни - ще заякнат и ще се самоиздържат...ама друг път. Хахахахаха - по реването ще ги познаете.
    В правото си е на американците да решат с кого да търгуват и кой да открива сметка в АМЕРИКАНСКА банка. Ако на вас ви предложат заплатата ви де е в рубли или в долари кое ще изберете - въпроса е риторичен :):):)

    Коментиран от #3, #33

  • 3 Бесен Язовец

    31 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Не завиждай зависта ще те разяде от вътре Русия е 19 000 000 кв.км в Камчатка има толкова злато и диаманти че Русия ако го изкара на световния пазар ще срути капитализма за норматив и ще си бършеш за..а с $ а Рублата може да стне златна

    Коментиран от #4, #15, #22

  • 4 ha ha ha

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    А кажи му, че тогава и всичките западни кошници, барабар с австралия, кравария и израел ще купят :D
  • 5 юрист

    7 29 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Наложените от Вашингтон антируски санкции "целят.... и да поизместят Русия от позициите й на оръжейния пазар",“ ХАХАХА- ми естествено, бе, смотаняци- вие какво си мислите, а?:) Удариха ви по най- болното място- русия е на ВТОРО МЯСТО В СВЕТА, СЛЕД САЩ, ПО ПРОДАЖБА НА СМЪРТОНОСНО ОРЪЖИЕ! Руските тролове много реват срещу оръжейните продажби на български оръжейни фирми, но стане ли въпрос за продажба на руско смъртоносно оръжие, се радват до небесата- за тях продажбата на руско СМЪРТОНОСНО оръжие е манна небесна, защото москва им плаща пенсиите от държавният си бюджет...Сега, когато на русия й се отне тази възможност, защото де факто й намаляват над 85% търговските партньори за закупуване на смъртносните й оръжия, и русия, и троловете й нададоха кански ревове, защото им се отнемат ПАРИЧКИТЕ, нали?:) Ама иначе руските тролове го дават много “антимилитаристично“ и пасифистично- хахахаха:D:D:D

    Коментиран от #6, #9, #26

  • 6 Бесен Язовец

    25 4 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    А кой е на 1 място по продажба на не смъртоносно оръжие? Ха-ха селска......

    Коментиран от #7

  • 7 юрист

    6 28 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Селска, неселска- това е положението, руски троле:) Когато имаше фалшиви новини, че едва ли не България продавала смъртоносно оръжие на идил, ВСИЧКИ руски тролове се на*рахте от кеф и хулехте България и българските оръжейни фирми, давахте го пацифисти, искахте България ДА НАПУСНЕ ОРЪЖЕЙНИТЕ СИ ПАЗАРИ и защо беше всичко това? ЗА ДА ВНУШИТЕ, ЧЕ Е ДОБРЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ МАХНЕ ОТ ОРЪЖЕЙНИТЕ СИ ПАЗАРИ, САМО, ЗА ДА СЕ НАСТАНИ РУСИЯ НА НЕЙНО МЯСТО! И после точно ти- най- наглият руски трол, твърдеше, че си защитавал само... държавните интереси на България, а? Де гиди черен печат в международният ти паспорт и забрана за 10 години да пребиваваш в България, смотано руско човече!

    Коментиран от #8

  • 8 Бесен Язовец

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Моралните интереси са над Държавните и тука в БГ.не виждам държава и държавност а само продажност към чужди служби и зап.европейски финансови интереси.

    Коментиран от #10

  • 9 Да го кажем направо

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Ти наистина си голям "професор"...я се замисли каква простотия си написала..Значи руснаците са на второ място по продажба на оръжие и са лошите..а на първо място са САЩ и са добрите?? Тук вече строши тъБББомера-чесно..Поне осъзнаваш ли глупостта си...
  • 10 юрист

    6 24 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Морален ли е нездравият ти интерес и ОДОБРЕНИЕТО ТИ към руските оръжия и техният ДЪРЖАВЕН И ЧАСТЕН РУСКИ ПЛАСМЕНТ в арабския свят? Морален ли е фактът, че над 60% от терористите от идил са РУСКИ граждани? Морално ли е русия да продава оръжия на арабски групировки, които после ги препродават на идил? ИДИЛ СА СНАБДЕНИ 90% С РУСКО ОРЪЖИЕ- как ще коментираш този факт от МОРАЛНА гледна точка, а? Ти си нагъл, циничен двуличник и лицемер, на всичко отгоре си и руснак! ЗАЩО ТЕ Е СРАМ ДА НАПИШЕШ В БГ. ФОРУМ, ЧЕ СИ РУСНАК? Да не би заради отговорите на горните ми два въпроса? ;) И точно ТИ се намери да станеш най- големият пацифист, когато става въпрос за продажбата на БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ и най- големият милитарист, когато става въпрос за продажбата на руското оръжие!

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Контра

    21 6 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    СМЕШНИК СЕКИ КОЙТО НАПИШЕ НЕЩО ПРОТИВ ГОВЕДАРИТЕ НАРИЧАТЕ РУСНАК МИ ТО ТОГАВА КЪТ ГЛЕДАМЕ БГ. ФОРУМИТЕ 95 '/' ОТ БЪЛГАРИТЕ СА РУСНАЦИ. А ИНАЧЕ СТЕ МНОГО ПРАВ ЗА ГОВЕДАРИТЕ ТЕ СА АНГЕЛИ НО АНГЕЛИ НА СМЪРТТА .

    Коментиран от #12, #21

  • 12 юрист

    6 21 Отговор

    До коментар #11 от "Контра":

    Смешник- прочете ли коментарът ми? КЪДЕ В НЕГО СТАВА ВЪПРОС ЗА АМРИКАНЦИТЕ, А? В НЕГО СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА ДВУЛИЧИЕТО НА РУСНАКА С НИК “ БЕСЕН ЯЗОВЕЦ“- многониковият руски трол в този форум и за ДВОЙНСТВЕНОТО МУ ОТНОШЕНИЕ към България и русия! ПОНЯЛ- В КОМЕНТАРЪТ МИ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА, ЧЕ ТОЗИ РУСКИ ТРОЛ ХУЛИ ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ И СЛАВИ ПРОДАЖБАТА НА РУСКО ОРЪЖИЕ! И в двата случая става въпрос за постъпване на ПАРИ в държавните бюджети и на 2те държави!

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Контра

    18 8 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    НИКОГА ДО СЕГА НЕ СТЕ НАПИСАЛИ ЕДНА ДУМА СРЕЩУ ГОВЕДАРИТЕ ЯВНО СТЕ ТОЛКОВА САМОЗАСЛЕПЕН ОТ АУРАТА СИ НА ДЪЛГОФРАЗЕН ДРАСКАЧ И СИ НИ МИСЛИТЕ ЗА БУНАЦИ НО ВИЕ ЕДИНСВЕНО ПЛЮЕТЕ УШАНКИТЕ И ФАВОРИЗИРАТЕ ГОВЕДАРИТЕ.

    Коментиран от #20

  • 14 Бесен Язовец

    18 5 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Ама разбирасе когсто става дума за продажба на уръжие на терористи съм пацифист а когато става дума за под.на ур.на хора като законния президент на Сирия Башар Асад съм милитарист и 50 % от воюващите в ИД.са със З.Е паспорти и 50% са Африканци от републиките има незначителен брой а руското оръжие за ИД го купи ЦРУ чрез С.Арабия и Катар нещо др.да желаеш ,, патриотке" която защитава интересите на САЩ
  • 15 Antimediator

    5 21 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Вонятата ти нетърпима !
    Руснаците при Рейгън ядоха пушки, скоро пак ще си припомнят как се ядат приклади на пушки.
    Вече са почнали да тренират.
    Те имат и много нефт и газ и кво стана ?!
    Пак са си Горна Волта с ядрени ракети. Ха,ха,ха....

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бесен Язовец

    20 3 Отговор

    До коментар #15 от "Antimediator":

    Не бъркай Путин с Елцин и кога точно са яли клин чорба ? Тука го ядем вече 27г.
  • 18 Бесен Язовец

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "Antimediator":

    Ти мн.намирисваш на юриската така да знаеш диди
  • 19 Реалист

    9 1 Отговор
    До коментар #2 :
    Умишлено или не , ползваш чужд ник !
  • 20 Дони

    2 11 Отговор

    До коментар #13 от "Контра":

    Не виждам защо , това , че не се пише за някой е предпоставка за симпатия.И аз не пиша против САЩ, против Германия , и въобще против никоя нация, но това не значи , че ги славя. Дразнещото при тъй наречените русофили като бесния и скорппиона има и един бай хой е ,че винаги слагат Русия пред всичко.Дори пред България.Може България да не им е родна страна, те никога не да го уточнили.
  • 21 Дони

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "Контра":

    Не се заблуждавай , ако 95% бяха русофили нямаше да сме в НАТО и ЕС.Виждаш , че дори и Атака обърна листото.Българи сме преди всичко.Е може би не всички!?

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Реалист

    7 2 Отговор
    До коментар #22 :
    Продължаваш да пишеш коментари под чужд ник ... Доста подло от твоя страна !
  • 24 Различен

    13 3 Отговор
    Аз нещо не разбирам.
    Говорим за намеса в избори, а вие се изказвате за оръжия!
    Та последно. Има ли доказателства за намеса в изборите във ФАЩ или не? Или доказателствата са, като за войната в Ирак?
  • 25 Дивуй

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Дони":

    Именно, не всички българи , но не сте толкова колкото си мислите

    Коментиран от #28

  • 26 Дивуй

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    А ти ,чии интереси защитаваш ? Мирише ,че не се трае .
  • 27 Хасан

    4 4 Отговор
    От 60 години светът тегли и от Русия и от Сащ..те си мерят силите си ,но само на чужда територия..Афганистан,Виетнам,Европа,Корея...и едните и другите са един същ дол дренки
  • 28 Дони

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "Дивуй":

    Колко си мислим се вижда от политическата ситуация.
  • 29 Барчо

    11 3 Отговор
    На всички тук пишещи от името на краварите мога да кажа само, че ако русите решат да отговорят на санкциите и да спрат подаването на газ и течна енергия за България, ще се хванете за палците на долните крайници. Ще спрат да функционират болници, училища, спортни зали и т.н. Ще започнем да закупуваме газ и други горива с няколко пъти по-скъпо отсега. Пример за това е УКРАЙНА, която спря да купува по политически причини кюмюр от Донбас и сега купува 2 пъти и половина по-скъпи от Пенсилвания - ЮСА. Така че нека да не пробваме нервите на братушките докога ще издържат на простотиите. Всичко си има граници.

    Коментиран от #30

  • 30 юрист

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: че ако русите решат да отговорят на санкциите и да спрат подаването на газ и течна енергия за България, ще се хванете за палците на долните крайници...“ Това утече- тези руски заплахи вече не струват- до 15 дни България започва да вади от българска акватория с немска технология метанов хидрат- екологичният заместител на природният газ! Точно ГАЗПРОМ счита ваденето на метановият хидрат за НАЙ- ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА за търговията с руски рпироден газ- казва го в свой доклад още през 2013г. :) Готви се- до 1 година България може да измести газпром от ЕС енергиен пазар, а с газпром ще си отидете от България и всички финансово спонсорирани от него руски “защитници“ от българските форуми:)

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Симеон

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Вие сте реалист като свиня в църковен хор уважаеми. Ми да бяхте прочели малко какво казват военните анализатори на Пентагона преди да пишете за ушанки , мурзилки и прочее педерастки простотии. Става въпрос за опит на САЩ да не допуснат държави от НАТО или други съюзници на САЩ да купуват оръжие от друго място освен от таях. Само тъпите овце като вас цвилят радостно. Защо бе тикво насрана. За да ти продават утре вторични суровини и музейни експонати за цената на нови ли бе кретен? Освен това в санкциите овчи не попада нито една американска банка, а само тези чужди банки ,които работят с указаните фирми. За сведение това може да е банка от Тайван, или Сингапур. Какво право има САЩ да се намесва в работите на държави по целия свят. Юрисдикцията на САЩ не надхвърля собствената им територия. А впрочем педераст смръдлив САЩ внася 75% от храните си, а Русия окол 18%. Т.е. Русия действително може да се самоиздържа , а САЩ не. Само че путките като тебе на които са им пикали върху главата 35 години и са ги заливали в холивудски пикоч трудно схаващат това. Дреме ми какво искат тези паразити във Вашингтон. Ще накарат руснаците да продават своите енергоносители и всички в БРИКС в каквато се сетиш валута ,но не и за долари. След това ще трябва само да гледаме цирка. САЩ ще заприличат на Конго или Ботсвана. При обезценяване на долара никой няма да им дава суровини, материали и технологии срещу долари , а само срещу злато, а САЩ нямат такова. Технологии също нямат. За поя
  • 34 Реалист

    1 1 Отговор
    До коментар #33 :
    Само за сведение : някой пише , ползвайки моя ник , вероятно умишлено !
  • 35 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    аз НИКОГА НЕ КЪМ КАЗВАЛ
    че Русия е страна томер ЕДНО ПРОДАВАЩА оръжие в света

    казах ДРУГО

    че Русия е страна номер едно ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ОРЪЖИЕ
    В СВЕТА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 50 год ПОРЕД
    естественно е че ПОЛЗВА ПО ГОЛЯМ процент от произведеното ЛИЧНО
    БЕЗ ДА ГО ПРОДАВА
    след като ще и се налага да рита цяло НАТО
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания