Last news in Fakti

1 Ноември, 2017 20:42 1 467 0

Латвия се огражда срещу мигрантите

  • латвия-
  • стена-
  • беларус-
  • ограда-
  • нато

Властите в Рига ще строят ограда по границата си с Беларус

Латвия се огражда срещу мигрантите - 1

Латвия обяви, че ще построи ограда по границата си с Беларус, предаде Reuters. Това ще стане, след като догодина приключи изграждането на оградата по границата с Русия.

Оградата ще върви по 120 километра от границата, ще е висока два метра и в горната си част ще е с бодлива тел, каза пред латвийското държавно радио представител на службата за охрана на границите. Стойността на съоръжението ще е 10,5 милиона евро.

Общата дължина на латвийско-беларуската граница е 170 км.

През 2016 г. Латвия, която е член на ЕС и на НАТО, започна да строи ограда по границата си с Русия, която би трябвало да бъде завършена догодина. Оградата с Беларус ще бъде готова през 2020 г.

Според латвийски представители съоръжението не се строи с военна цел, а преди всичко, за да спре незаконна имиграция към ЕС, тъй като Русия и Беларус се превърнаха във важни пропускателни пунктове за незаконните имигранти, идващи от Афганистан, Пакистан и други страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: