2 Ноември, 2017 09:55 951 6

Сепаратист номер 1: Оставам в Белгия

  • карлес пучдемон-
  • белгия-
  • каталуния-
  • независимост-
  • испания

Каталунският лидер очаква справедлив процес в родината

Сепаратист номер 1: Оставам в Белгия - 1
Снимки: БТА/АР

Уволненият от централните испански власти каталунски премиер Карлес Пучдемон потвърди, че той и някои членове на разпуснатото му правителство остават в Брюксел в очакване на справедлив процес, предаде Reuters.

По-рано испанското правосъдие изпрати призовки на редица бивши каталунски министри и депутати да се явят за разпит днес и утре. На тези хора са повдигнати обвинения в подстрекаване към народен бунт, по които те може да бъдат осъдени на до 30 години затвор.

Част от уволнените каталунски министри все пак ще отидат в Мадрид, за да отговорят на въпросите на съда, се посочва в изявлението. Останалите начело с Пучдемон ще останат в Брюксел.

Сепаратист номер 1: Оставам в Белгия

В текста уволнените регионални министри са наречени "легитимното правителство на Каталуния".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    6 0 Отговор
    Страхливец !
  • 2 Мъка

    6 2 Отговор
    Ей това са комунастите!!!
  • 3 Че Ге

    4 0 Отговор
    Тоя цепак се отцепи от Каталуня...
  • 4 Дони

    5 0 Отговор
    Смешен и жалък.Какво разбира под справедлив процес , може би да го поощрят за награда , че прави противоконституционен референдум.Неколкократно му го казаха той си правеше оглушки.Дори не посмя като президент да обяви независимост, а остави това на 70 човека от 136 членния парламент.Така , че по добре да мълчи.
  • 5 Гаргамел

    2 1 Отговор
    Типичен цоциалист....не сме очаквали нищо друго де
  • 6 Барчо

    4 0 Отговор
    Не ви ли се струва, че тая работа в Каталуния толкова много смърди, че няма накъде повече?!?!?!? Не ангажирам никого, но моето мнение е, че някой ги излъга много нагло и подло да тръгнат по този път и ги изостави на произвола. Ако тоя не го ликвидират със сигурност ще цъфне истината и тя може да учуди много хора. Действията на Карлес показваха, че му е обещана подкрепа отнякъде и то много мощна. Явно обаче му е дръпната чергата изпод краката и започна да се оглежда като обран евреин. Това да вдигнеш цяла мини държава на бунт с подкрепата на местната армия и полиция и да избягаш в сублинния момент СМЪРДИ.
Новини по държави: