Last news in Fakti

2 Ноември, 2017 12:38 1 550 12

Русия даде убежище на черногорски превратаджия

  • убежище-
  • преврат-
  • черна гора-
  • русия-
  • анание никич

Москва не удовлетвори искането на Подгорица за екстрадиране на 59-годишния Анание Никич

Русия даде убежище на черногорски превратаджия - 1
Снимка: БТА/АР

Русия предостави политическо убежище на черногореца Анание Никич, обвинен за участие в опита за преврат в Подгорица през октомври 2016 г., предаде ВВС.

Москва не удовлетвори искането на властите в балканската държава за екстрадиране на 59-годишния Никич. Срещу него в родината му са повдигнати обвинения за организиране на държавен преврат и подготовка на терористични актове в деня на парламентарните избори. Той беше обявен за издирване веднага след осуетяването на заговора.

Черногорските власти откриха руска следа в организацията му. Те обявиха, че целта на преврата е била да се осуети влизането на страната в НАТО. Не е тайна, че Москва открито се противопостави на членството на Подгорица в алианса.

Сред обвинените има двама руснаци - Едуард Шишмаков и Владимир Попов. Спецпрокуратурата в Подгорица заяви, че те са служители на руските спецслужби и са ръководили подготовката на преврата.

Смята се, че Никич е вербувал граждани, включително чуждестранни, за да работят за руските спецслужби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    17 13 Отговор
    Поредното доказателство коя държава се опита да извърши преврат в Черна Гора!

    Но хората И ТАМ разбраха, че където стъпи руски ботуш, следва мизерията и изхвърлиха ушанките и техните ратаи от държавата си!

    Коментиран от #12

  • 2 юрист

    14 9 Отговор
    Мдаа- и тази руска “уйдурма“- по думите на нашите класици- възрожднеци, не остана неразплетена и неразгадана! Руснаците най- накрая трябва да приемат един факт- че истината има много неприятно за тях свойство- колкото и да я крият, накрая винаги излиза наяве!

    Коментиран от #9

  • 3 Откачен Борсук

    12 6 Отговор
    Ще ме изкефи черногорците да заловят издирван от русия престъпник и също да откажат екстрадация. Тогава такъв вой и рев ще настане от мацква...

    Коментиран от #10

  • 4 Ушанков

    6 7 Отговор
    Така действат "братушките"!
  • 5 бббббб

    4 5 Отговор
    Русия прави същото ,каквото САЩ и ЦРУ с Гюлен.Не го дават Турция .

    Коментиран от #8

  • 6 Да го кажем направо

    4 4 Отговор
    Това са политически гонения и Русия е в правото си. Тази ситуация е същата както със Сноудън--САЩ го обявиха за предател---------а реално той заслужава Нобел за мир...Значи кой е нудобен-веднага е предател...--политическите гонения в последно време са един от начините да устои либерално-фашиският строй,наложен от САЩ в З.Европа-а Русия е единственият гарант за справедливост..Същото е и с Асанж-сайта му показва открито какво е истинското лице на Вашингтон-милиони жертви по цял свят,само заради американската алчночт.
  • 7 5 милиарда

    4 5 Отговор
    Трима сърби и двама май руснака правят " преврат " в европейска държава - Голям смях. Всички видяхме как се направи прави преврат
    в Украйна инвестираш 5 милиарда , обучение ,планиране , окупациии , палежи , за финал стрелба , подкрепа по всички линии. А това е елементарно промиване на мозъци.

    Коментиран от #11

  • 8 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "бббббб":

    Е нали нямаха нищо общо с Русия, частни лица бяха. А сравнението с Гюлен е типично рускотролска реакция на крадеца дето викал дръще крадеца. Гюлен и преди т. н. преврат в Турция си живееше в САЩ. Не е искал там убежище. Схващате ли разликата путинчета?
  • 9 НАГЛО

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    МИ ТО ПЪК ГОВЕДАРИТЕ НАЙ ОТКРИТО БЕЗ ПРЕТЕСНЕНИЯ ТРЕПЯТ В КОНГО ЛИБИЯ ИРАК И ОСТАНАЛИЯ СВЯТ БЕЗ НИКВИ ЧОВЕШКИ УГРИЗЕНИЯ.
  • 10 падналия ангел

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Откачен Борсук":

    Ми онзи чеченеца дето опукаха жена му, къде живее? В Украйна, обвинен е в опит за атентат срещу Путин. И кво рашъните да не ореваха орталъка? Не, само не можаха да го уцелят, до следващия път.
  • 11 Sergiy

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "5 милиарда":

    това ли са нови методички на путьо от фабриката на трололове в петербург за Украйна?
    Ако серизно, на Черногорците помогнаха Украинците, те издадоха хора които искаха да напрявят преврат, (30-50 човека) (московити/руснаци, сърби и местни чиновници). Преди това тези московити/руснаци бяха в Донецк и за тях знаеше какво искат в Черногория.
    Стана както трябва, само че някои избягаха, ама най-важното, че нищо не стана, както искаха в москва-абад ;))
    Иначе методичките ги учи, те са "важни" за вас, трололове на путьо ;))
  • 12 Патриот

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Така е, не е като при нас цъвтим и връзваме. А минималната ни заплата е калкото тока за отопление на тристайно жилище зимата. Няма вода, храна, дрехи и т.н. С тия партьори от Европата ни докараха по доходи като средностатистичеса африканска държава, корупцията и престъпността са в рацвета си.
    Хак им на ушанките.
    Когато натсатен време къде мислите, че ще отиде на живурка Бай Суджук - в затвора? Не. Ще го приютят същите тия, които днес наричаме стратегически партньори и ни обират най-безцеремоннто и се опитват да си съсипят държавата и успяват. Същите тези боклуци, които управляват съдебната ни система и щедро я финансират в ущърб на българският народ - ... за България.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания