Last news in Fakti

2 Ноември, 2017 15:57 2 060 9

Русия ограничава вноса на кокошки от България

  • русия-
  • кокошки-
  • българия

Причината е птичи грип

Властите в Русия наложиха ограничение върху вноса на кокошки и яйца от няколко европейски държави, съобщи РИА Новости.

Ограниченията важат за някои региони на България, Холандия и Швеция. Въведена са и ограничения за внос на овце и кози от гръцкия остров Лесбос. Това е станало след решение на Руската служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол „Росселхознадзор“

Ограничен е вносът от Добричка област в България. Причината са зачестилите случаи на птичи грип в региона. Същата причина се посочва за ограниченията спрямо холандската провинция Толен.

Освен това под ограничения попада вносът на храна и хранителни добави за птици, с изключение на такива от растителен произход или получени в резултат на химичен и микробиологичен синтез.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    15 12 Отговор
    Формално оправдание--достатъчно вече си развиха тяхният отрасъл в тази сфера.
  • 2 Барчо

    17 11 Отговор
    На кви се праат руснаците бе???? Сега ще ни ги изкупят и то по-скъпо братята американци. Айде бе! Никакъв износ за руснаците! Да мрът от глад. Ще храним американците. Те ще ни ги плащат по десет долара парчето. Поне.
    Чудя се как по-рано не са намерили фин начин да спрат вноса от такива като нас, дето поддържаме санкциите срещу тях.
  • 3 onq s konq

    10 5 Отговор
    Нормални търговски игри-ще изнасяме за Баларус,а те ще препакетират и ще внасят в Русия.Верно че пачалбата ни ще се намали малко,но как си го представяте 174 милионна държава да спре да яде?Естествено това ще е за няколко месеца.
  • 4 Реалист

    10 6 Отговор
    Ами тогава ще ми ядат курицата...
  • 5 Секирата

    13 5 Отговор
    Михаил Салтиков-Шчедрин:
    „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...”

    Алексей Толстой:
    „Московията –руска тайга, монголска, дива, хищническа”.
    „Не е мила, не е уютна руската земя – по–зле е от горчиво робство – хиляди години избродена с лапти, с досада разоравана с плуг, покрита с пепелта на разорени села и необозначени гробове. Пустота и дивост.”

    Ф.М.Достоевски, за руснаците:
    "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението” .

    Михаил Булгаков:
    „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”.

    Иван С.Тургенев:
    „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”.

    Иван С. Шмельов:
    „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.
  • 6 Свободен

    7 6 Отговор
    Този цирк със санкциите трябва да приключи възможно най-скоро. Затова Русия се принуждава да търгува с турция, иран и други цветущи държави, защото Европа налага санкции. Малоумна работа.

    Коментиран от #7

  • 7 санкциите са изключително полезни за бъл

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Свободен":

    санкциите са изключително полезни за българия.износа ни намаля с около 300 млн.,а вноса с няколко милиарда ,при положение че внасяме същите като обем суровини от русия,за три години спечелихме над 10 млрд. от санкциите!

    Коментиран от #8

  • 8 Пеньо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "санкциите са изключително полезни за бъл":

    Може и така да е, но за доказателство можеш ли да посочиш кои отрасли, кои фирми и с колко са пострадали най-много от санкциите? Или къде да прочета тази информация?

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пеньо":

    нси износ внос има пдф фаил за голям период.там ще видиш как преди санкциите износа ни за русия е основно около млрд.а вноса около 10 млрд.сега износа ни е 700 млн,а вноса 4,5 млрд.основната загуба на пазари в русия не е свързано с руските санкции,а с руското обедняване.удря ни в износа на лекарства и вино,но тва не се оказва опасно за тези сектори щото те компенсират загубата на руския пазар на други такива.ето и анализ на ситуацията:http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/07/15/2795876_pet_mita_za_ruskoto_embargo/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания