2 Ноември, 2017 20:52 5 109 3

Сензационно откритие в Хеопсовата пирамида

  • египет-
  • пирамида-
  • откритие

Отрита е голяма камера

Археолози са отрили скрита камера в голямата пирамида в Гиза, съобщи gazzeta.ru.

До този момент не е имало подобни открития в Хеопсовата пирамида. За откритието е използвана технология на базата на космически лъчи.

Помещението се намира над голямата камера. Все още не е ясно за какво се е използвало то и дали е имало някакво предназначение.

Използваната образна технология регистрира поведението на субатомните частици мюони, които преминават през скалите подобно на рентгеновите лъчи, но проникват по-дълбоко.

Празното пространство е с размерите на пътнически самолет. Досега то е било в тайна, оставайки непокътнато в продължение на 4500 години.

Празнината е една от четирите кухини в пирамидата, заедно с галериите на фараона и неговата съпруга и Голямата галерия, за които се знае, че се намират в монумента, построен по времето на фараон Хеопс.

Това е първата голяма структура, открита в пирамидата от 19 в. насам. В момента се правят допълнителни проучвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чалга БМВ и анаболни стероиди

    15 8 Отговор
    Сигурно е пълна с туршия, луканки, бабек, бахур, джумерки и други мезета... Аз ако бех фараон, не знам какво друго бих си поръчал в гробницата!

    Коментиран от #2

  • 2 Илия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чалга БМВ и анаболни стероиди":

    Ръкия
  • 3 факти

    0 0 Отговор
    Пирамидата се нарича хеопсова но не е се знае от кого е построена и въобще за какво се е използвала.