3 Ноември, 2017 16:49 3 981 4

Путин и Тръмп - втора част!

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • атис-
  • г-20

Двамата глобални лидери ще разговарят отново на форума на АТИС във Виетнам 

Путин и Тръмп - втора част! - 1
Снимки: БТА/АР

Президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, може да се срещнат следващата седмица в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тиохокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) във Виетнам, предаде Reuters.

По-рано през деня Кремъл обяви, че се водят разговори за осъществяването на такава среща на форума в Дананг от 8 до 10 ноември.

Снощи Тръмп каза пред телевизия Fox News, че е възможно да се срещне с Путин, когото окачестви като "много важен, защото може да ни помогне" за Северна Корея и Сирия. "Трябва да говорим и за Украйна", добави американският президент.

Представители на Белия дом не отговориха на молбата за коментар по темата. Говорителят на Кремъл призна пред репортери, че такава среща "наистина се обсъжда".

Първата среща на Путин и Тръмп беше през юли в Хамбург по времето на срещата на върха на Г-20. Тогава те обсъдиха твърденията за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., но се споразумяха да се съсредоточат върху подобряване на отношенията вместо върху миналото.

Путин и Тръмп - втора част!

Впоследствие обаче отношенията между Москва и Вашингтон се влошиха още повече. Тръмп неохотно подписа закон за налагането на нови санкции на Русия, Москва протестира срещу блокирането на руски дипломатически имоти в САЩ, а Путин разпореди Вашингтон да съкрати с повече от 50 на сто числеността на своя дипломатически и консулски персонал на руска територия.

Сериозно напрежение има и по конфликта в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 10 Отговор
    Стенограма: Путин към Тръмп - ела там да ти кажа две думи Д.Т - там ли? Ама да не ме биеш В.П- няма само една глава ще ти вкарам и после ше кажеш че си се подхлъзнал Д.Т - ОК.

    Коментиран от #2

  • 2 Откачен Борсук

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Уау. По-оригинален коментар не бях чел скоро. Колко часа ти отне да го измислиш?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.