Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 21:40 1 514 4

Уволниха шефа на метрото в Букурещ заради сериозен инцидент

  • букурещ-
  • румъния-
  • метро-
  • авария-
  • уволнение

Движението на влаковете в центъра остана блокирано повече от два часа след късо съединение

Уволниха шефа на метрото в Букурещ заради сериозен инцидент - 1
Снимка: Shutterstock

Румънският министър на транспорта уволни генералния директор на компанията, управляваща метрото в Букурещ, след инцидент от сутринта, при който един от влаковете остана блокиран в тунел, съобщават медиите в северната ни съседка.

Движението на метрото в участък от центъра остана блокирано повече от два часа заради късо съединение, което бе предизвикано от паднала върху релсите вентилационна тръба. Влак, пълен с хора, остана в тунела на близо 200 метра от перона на станция "Ероилор". Пътниците бяха евакуирани от екипи на Метрорекс, като няма пострадали.

След инцидента обаче министърът на транспорта Феликс Строе уволни генералния директор на компания Метрорекс Марин Алдя и директора по експлоатация на дружеството Ливиу Дину, предаде агенция "Аджерпрес", като се позова на представители на министерството на транспорта.

"От години в Метрорекс липсва дисциплина на работа, на услуги", коментира министърът пред местни телевизии тази сутрин. Той съобщи, че е сформирана анкетна комисия, която ще провери поддръжката на метространциите, тъй като са били отпуснати средства, но трябва да се види дали работата по поддръжка е била осъществена наистина.

"Ако бъдат установени нередности, ще бъдат сезирани разследващите органи", посочи Строе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 0 Отговор
    Има още много какво да научим дори от румънците!

    Коментиран от #2

  • 2 OMG WTF

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Така е. Между румънците и нас обаче има една много голяма разлика - те се отнесоха с комунистическата си вихрушка така, както трябваше да се отнесем и ние. А вместо това дори и днес сред българите има слабоумни люде, които боготворят Тошо Цървула и са готови да направят св..ка на всеки руснак... Плодовете от все още ги берем.

    Коментиран от #4

  • 3 666666

    1 0 Отговор
    Хахахаха,при нас ако беше така до сега да са сменени поне 10-тина директора .Можем само да се възхищаваме на Румънците.Няма да ги стигнем,защото никой не иска това.А ,именно политици и управляващи да лежат в затвора.
  • 4 Бесен Язовец

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "OMG WTF":

    Отново с прекрасен коментар, колега ! Едва ли може да се каже по точно, даже св..каджиите са респектирани и не смеят даже да ти възразят.
Новини по държави: