Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 18:33 2 580 4

Хиляди изпратиха взривената от мафията Галиция (СНИМКИ)

  • малта-
  • дафне каруана галиция-
  • панамски документи-
  • джоузеф мускат

Президентът и премиерът на Малта не бяха желани на събитието

Хиляди изпратиха взривената от мафията Галиция (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Хиляди хора присъстваха на погребението в Малта на 53-годишната журналистка Дафне Каруана Галиция, загинала на 16 октомври в автомобила си при бомбен атентат близо до родния си град Моста.

Покушението срещу Галиция, която беше яростен критик на премиера Джоузеф Мускат и неговото лейбъристко правителство, шокира Европа и света и предизвика опасения за свободата на словото.

Правителството на Малта обяви награда от един милион евро за информация, водеща до залавянето на извършителите.

Хиляди изпратиха взривената от мафията Галиция (СНИМКИ)

Хиляди изпратиха взривената от мафията Галиция (СНИМКИ)

На траурното богослужение в енорийска църква в Моста не бяха допуснати представители на медиите, но предварително бе разпространен текстът на словото на архиепископа на Малта Чарлз Сиклуна. В него духовникът приканва убийците да се покаят, докато не е станало твърде късно. "Колкото и да се стараете да избягате от правосъдието на хората, никога няма да избягате от правосъдието на Бога", заявява архиепископът.

Хиляди изпратиха взривената от мафията Галиция (СНИМКИ)

Президентът на Малта Мари-Луиз Колейро и премиерът Мускат не бяха на погребението, като съобщиха, че "не са желани". Журналистически разследвания върху изтеклите "Панамски документи" на Галиция и нейни публикации предизвикаха предсрочни избори на острова през юни.

Хиляди изпратиха взривената от мафията Галиция (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кладата

    5 9 Отговор
    Няма невинен журналист, всички на кладата!
  • 2 БАЙ МИЛЕ

    9 0 Отговор
    ДА ПОЧИВА В МИР......
    МАФИЯТА Е ЗЛОПАМЕТЕНА.....

    НАВРЕМЕТО ДУЧЕ МУСОЛИНИ БЕШЕ УСПЯЛ ДА ЛИКВИДИРА МАФИЯТА....ОТЧАСТИ.....
    МОЖЕ БИ ЗАЩОТО БЕШЕ ВОЙНАТА..
  • 3 Големите

    2 12 Отговор
    Така е, като се заяжда с Големите Момчета, така се получава, не може вчерашен прошляк да си вре носа там където не му е мястото и да не плати за това! Ето тя вече плати цената! Справедливостта възтържествува отново! Поредния прошляк наказан за наглостта си!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.