Last news in Fakti

6 Ноември, 2017 08:55 887 0

Тръмп: С Япония сме във връхна точка

  • япония-
  • сащ-
  • връхна точка-
  • доналд тръмп-
  • шиндзо абе-
  • отношения

Двамата лидери проведоха задълбочени разговори

Американският президент Доналд Тръмп каза на японския премиер Шиндзо Абе, че техните страни са във връхна точка на добрите си отношения, предаде „Асошиейтед прес“. Двамата лидери, придружени от съпругите си, бяха на официална вечеря в Токио, част от 12-дневната обиколка на Тръмп из Азия.

Тръмп каза, че той и Абе, както и страните им, „се харесват взаимно". Американският държавен глава добави: „Не мисля, че някога сме били по-близки с Япония, колкото сега“. Той отбеляза, че е обсъдил с домакина няколко теми, сред които Северна Корея и търговията.

По-рано Тръмп и Абе изиграха партия голф, след която японският премиер съобщи пред репортери, че докато са вървели по игрището, са имали оживен и откровен разговор в спокойна атмосфера. По думите на Абе дискусията е била „задълбочена", като е засягала „различни важни въпроси".

Днес ще се състоят официалните двустранни преговори, за които се очаква да се съсредоточат върху Северна Корея и други регионални теми. Очаква се да бъдат обсъдени и въпроси за двустранното сътрудничество между Вашингтон и Токио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: