7 Ноември, 2017 22:30 4 451 2

Махат касите по магистралите в Гърция

  • гърция-
  • каси-
  • магистралите

Въвежда се нова система за таксуване без каси

До края на годината властите в Гърция ще въведат нова система за таксуване без каси по пътищата на страната, съобщи „Контранюз“.

Предвижда се таксите да бъдат плащани чрез специални бордови устройства или мобилните телефони. Нововъведението ще е факт още през следващата година.

Таксите ще са в зависимост от изминатите километри. Магистрални пунктове ще има само на входа и на изхода, където ще се дават тези устройства, с които ще се засича влизането и излизането на моторното превозно средство. Това ще става и алтернативно през мобилните телефони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 у гърцията

    6 0 Отговор
    Какви устройства, ще раздават!?!? В Италия напр. като доближиш бариерата и устройството ти дава талон, караш си и на изход вкарваш талона в подобно устройство плащаш, колкото си изминал на км. и готово. Тези, които си имат електронни дистанционни пасове си минават през местата обозначени за това и готово.
    Иначе гърците са настроили още пунктове, които сега са гратис, но предполагам, че с новата система, ще ги пуснат.
  • 2 Бат Ваню

    13 7 Отговор
    София - Атина.... над 60 евро в двете посоки... и магистралата празна.... нема движение...В България една винетка за 100 лв и караш на воля..... където и колкото си поискаш..... и.... както си поискаш..... В Гърция нема такава магистрала като Струма.... газ.... стъкло....
Новини по държави: