7 Ноември, 2017 20:40 1 491 1

Саудитски банки замразиха 1200 сметки

  • саудитска арабия-
  • банки-
  • сметки-
  • замразени-
  • корупция

В кралството обявиха война на корупцията

Саудитски банки замразиха 1200 сметки - 1
Снимка: Shutterstock

Саудитски банки масово замразиха сметки на физически лица и предприятия в кралството като част от кампанията за борба с корупцията. Замразени са над 1200 сметки заради разследване, а броят им продължава да нараства, съобщиха банкери и адвокати, предаде "Ройтерс".

Десетки членове на саудитското кралско семейство, чиновници и влиятелни бизнесмени бяха задържани при кампанията за борба с корупцията. Те може да бъдат обвинени в пране на пари, подкупи, изнудване на официални лица и злоупотреба със служебно положение с цел получаване на лични облаги.

От неделя насам Централната саудитска банка разширява почти всеки час списъка със сметки, чието замразяване иска от банките в кралството, съобщи регионален банкер. Той не разкри имената на засегнатите компании, но заяви, че те включват както листвани на борсата, така и нелиствани предприятия от различни сектори.

Според него, ако замразяването продължи дълго, то може да започне да пречи на ежедневната бизнес дейност като заплащането на персонала и кредиторите и други трансакции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баджанака

    0 0 Отговор
    КТБ-2, ще им вземат парите.