8 Ноември, 2017 12:20 1 941 22

„Роснефт” е основен клиент на дъщерята на Путин

  • роснефт-
  • дъщеря-
  • путин-
  • клиент-
  • фонд-
  • катерина тихонова

Сделки за милиони...

„Роснефт” е основен клиент на дъщерята на Путин - 1
Снимка: Shutterstock

Руският държавен концерн "Роснефт" стана най-големият клиент на фонда "Национално интелектуално развитие", ръководен от дъщерята на президента на Русия Владимир Путин - Катерина Тихонова, съобщи "Дойче веле".

"Ройтерс" разкри родствената връзка на Тихонова с Путин, въпреки че той пази в тайна самоличността на членовете на семейството си. След разкритията руският президент не потвърди, но и не отрече, че тя му е дъщеря.

По информация на в. "Ведомости" през 2017 година "Роснефт" е сключил с фонда, който е известен и под името "Инопрактика", пет договора на стойност 258.45 милиона рубли, а с дъщерната му компания "Арктически научен център" - още три за сумата от 100.77 милиона рубли.

За периода от 2015 до 2017 г. общата сума по контрактите между фонда и "Роснефт" е близо 600 милиона рубли, пише News.bg.

През 2015 г. агенция "Ройтерс" публикува разследване, разкриващо, че Тихонова е дъщеря на Путин, като цитира председателя на управлението на "Газпромбанк" Андрей Акимов. Тогава той увери, че я познава от детските й години, а впоследствие се отрече от думите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ушанка

    12 12 Отговор
    Посланието на САЩ беше много ясно. Или премахвате дребосъка до изборите и си запазвате крадените пари, или ще ви отнемем всичко!

    Коментиран от #4, #5, #19

  • 2 Да го кажем направо

    9 12 Отговор
    А дали наистина тази му е дъщеря...До вчера ни говорехте че децата му живеели и работили на Запад--а сега имала фондация някаква..--е как да вярваме на такива новини???

    Коментиран от #7

  • 3 стоян

    14 10 Отговор
    Ама как Путин -та той е светец за путинофилите сигурно има грешка

    Коментиран от #6

  • 4 А стига бе...

    11 16 Отговор

    До коментар #1 от "Ушанка":

    Да не стане обратното-Путин да си поиска дълга от САЩ ,че са едни от големите кредитори на американците..Те тогава борсите ще полудеят-достатъчно е Вова да извади амер.ценни книжа на някоя борса и САЩ ще глътнат водичка..Та не пиши глупости-щом не си запознат със реалито.

    Коментиран от #9

  • 5 Доко-доко демократ

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ушанка":

    сащ Могат да го кажат това само на пуделите си,които всъшност не са малко но не им стигат.
  • 6 Поляк

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "стоян":

    Абе то никой не е чист-това е факт. Ама за другите си траем. И Хилърито вземала пари от Кремъл-ама пищят само за Перчема.
  • 7 законен

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да го кажем направо":

    И какво невярно виждаш да живее на запад и да има фондация в Русия , ти да не живееш в 18-ти век ??? Да не би да копа картофи и то лично с тая фондация ??? Даже в България има един куп хора работещи за компании на другия край на света , а тя даже не е нужно и договори да подписва , има си хора за всичко , само трябва някой да "мотивира" клиентите" и !! Или мислиш , че Роснефт подарява милиони на който му падне , ако ще и св..ки да прави ???

    Коментиран от #8

  • 8 Дамммммммм

    6 11 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    Ако беше малко по-умен,щеше да знаеш,че в Русия трябва да живееш най-малко 5 години в страната-та да имаш право на държавна работа или да имаш фондации или фонд! Май ти си 200 год. назад..

    Коментиран от #10, #12

  • 9 законен

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "А стига бе...":

    Абе "борсов" специалист набеден , къде си тръгнал с умрелия си "Вова" , че и голям кредитор бил , мале , мале ! Гугъл струва два пъти повече от целия руски държавен сектор , а такива още колкото щеш в Щатите , скрий се някъде и не говори за пари , че даже една Южна Корея прави 20% повече пари от умрялата Русия , той тръгнал да "събаря" Америка , хахахха !

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Факт

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дамммммммм":

    НПО-та,фондацйи,фондове,граждански сдружения и т.н. са само след 5 год. постоянно руско местожителство.
  • 11 Ьььььь

    4 11 Отговор

    До коментар #9 от "законен":

    Еми гаправи си сметка докаде са го докарали америте,щом чакат на руските пари-нищо че са по-евтини от Гугъл..Айде "експерте" стига ти толкова -бегай..

    Коментиран от #13

  • 12 законен

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Дамммммммм":

    И как се доказва това "живееене" в страната да ни светнеш , да не би с документче от "органите" , да не говорим , че хората са ти написали РЪКОВОДЕН от дъщерята , да не мислиш , че са толкова загубени да не се води собственост на някой послушко , айде не мисли хората за прости !!
  • 13 законен

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ьььььь":

    На какви руски пари чакат да уточниш или е неудобничко малко , че ще се окаже и смешничко ?? Ти май наистина си вярваш , че умрялата Русия е някакъв " паричен" фактор ?? Не бъркай бедняшките си представи с реалността , Русия е бедняка дори на прословутия БРИКС , да не говорим за света , никой никога няма да "чака" на руски пари , щото такива в достатъчно количество НЯМА и няма да има , а това , че руските бандити си влагат парите на запад е най-сигурния показател колко разчитат на руския "просперитет " и къде смятат за сигурно да инвестират !
  • 14 Реалист

    6 4 Отговор
    "Крушата не пада по-далече от дървото" - българска народна поговорка.
  • 15 Ьььььь

    7 7 Отговор
    На тия със които Русия купува американски държавни ценни книжа. Което си е чист заем и на тези амер.ценни книжа се държи икономиката на САЩ. Даже Фед.резерв е частен в САЩ-та не ми давай за пример Гугъл-и там парите са частни.Държавата е принудена да продава и да има кредитори като Китай и Русия--каква ирония само--комунистически Китай държи с кредитите САЩ за гърлото..Явно си лаик в финансите и трудно ще ти се обясни..Само си помисли едно---защо като са толкова развити финансово САЩ са се набухали с над 20 трилиона $... и това е сума без вътрешните заеми !!!!! Айде че нямам време да ти обяснявам тук.

    Коментиран от #18, #21

  • 16 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "законен":

    Кои хора са го написали това инфо-Д.Веле и Ройтерс. Еми браво на теб,щом вярваш на всяка една сензация.
  • 17 tomahawk unstoppable

    7 3 Отговор
    Бахти тресавището е тая държава -не е истина просто.
  • 18 Съни

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ьььььь":

    Наистина ирония.
    Комунистите са кредитирали САЩ със 1.7 трилиона долара, и това само пари в американски ценни книжа.
    А кредитите на американските банки. Нали точно Обама измисли изказването за амер.банки"прекалено гоеми за да фалират".
    И Китай им кредитира банките-най-големите"Голдън Сакс" и "Американ Банк" хаахаааххххххахахсаа""""великите американци" хааахаххххахахаааахааа
  • 19 ha ha ha

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ушанка":

    Значи... остават без парици :D ... циркаджийски номера, бедната, гладна САЩ се чуди кой да обере, иначе знае, че Путин няма кой да го мръдне ;)

    Коментиран от #20

  • 20 Алкашия

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "ha ha ha":

    То джуджето няма какво да го мърдат, направо ще го изнесат с краката напред, като "герой"!
  • 21 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ьььььь":

    Като чета какви глупости пишеш ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ наистина много ти подхожда.
  • 22 валутен курс

    1 0 Отговор
    Без да коментирам Путин и дали Тихонова му е дъщеря, става въпрос за по - малко от 17 млн лева за две години. :) На фона на оборота на Роснефт и на фона на нашите комисионери това си е "жалка" работа. Тези още се учат! Путин и политиката му могат да бъдат критикувани много, но с такива смешни глупости само можем да си чешем пръстите. Успешен ден!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания