9 Ноември, 2017 06:30 1 549 4

САЩ захапаха Иран

  • сащ-
  • белия дом-
  • иран

Недоволство срещу намесата в Йемен

Иран трябва да понесе отговорност за намесата си във вътрешните работи на Йемен, съобщи ТАСС.

Това обявиха от Белия дом. Причината е ракетата, която беше прихваната от Рияд, след като бе изстреляна от йеменските бунтовници – хуси. Хусите са силно подкрепяни от властите в Иран.

„Ние осъждаме тези действия на иранския режим и поддържаме Саудитска Арабия и всички страни от региона в Персийския залив в противопоставянето на иранската агресия. Такива системи никога не е имало в Йемен, преди да започне конфликта там. Призоваваме ООН да разследва, дали иранският режим провокира войната в Йемен“, се казва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    18 1 Отговор
    А защо не осъди намесата на са в суверенната държава Йемен
  • 2 Morgoth

    24 1 Отговор
    Това вече е върха на нахалството. САЩ които се месят навсякъде и разтуриха не една държава критикуват Иранската намеса в Йемен, състояща се само в доставка на пари и оръжие, при условие че в същото време Саудитска арабия трепят на воля в същия този Йемен.
    Май не е важно на чия страна е правдата, а кой от кого си купува оръжието!
  • 3 ХАСАН

    12 0 Отговор
    Ако убиваш с конкурентни оръжия си престъпник ако убиваш с моите оръжия демек си прав!!! И това ми било цивилизация и човешки права!!!!няма справедливост
  • 4 гост

    7 0 Отговор
    Направиха сделките на изток с Ю.Корея, Япония и Китай и сега местят "инициативите" в други райони, че трябва да се подготви терена за сделките за догодина. Ех тия долари, милярди.