10 Ноември, 2017 14:57 3 848 6

Свещеник за изнасилено момиче: Търсила си го е!

  • лоренцо гуидоти-
  • италия-
  • свещеник-
  • момиче-
  • изнасилено-
  • мигранти-
  • пияна

Свещеникът си навлече гнева на много италианци

Свещеник за изнасилено момиче: Търсила си го е! - 1
Снимка: Shutterstock

Италиански свещеник предизвика възмущение на Апенините, след като заяви, че момиче е заслужило да бъде изнасилено, съобщиха италианските медии. Духовникът от Болоня Лоренцо Гуидоти написа в социалните мрежи, че младото момиче носи вина, че е било брутално изнасилено, защото се е напило и се е разхождало на място с мигранти.

„Съжалявам, но ако плувате в езеро с пирани, не можете да се оплачете, ако загубите крайник“, написа свещеникът. Той коментира случай на изнасилено непълнолетно момиче от африканец на италианска земя.

Италианката е била пияна, когато е била атакувана. По-късно се е събудила гола и с липсваща чанта. Случаите на изнасилвания от мигранти зачестиха в Италия на фона на най-голямата бежанска криза на Стария континент от края на Втората световна война. Италия е една от най-засегнатите страни.

Публикацията на свещеника във Фейсбук беше разпространена в няколко радиа и други медии. Архиепархията в Болоня се разграничи от позицията на Лоренцо Гуидоти и посочи, че тя „по никакъв начин не отразява позицията на църквата“.

Свещеникът първо заяви, че не е нападнал лично момичето, а е искал с мнението си да накара „децата и родителите да се замислят“. По-късно той се извини на изнасиленото момиче и неговите родители, съобщи „Ла Република“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Emperorex

    18 10 Отговор
    Освен да му пожелая да му се случи същото и на него,да поеме някой черен африкански меч.
  • 2 Кики

    16 2 Отговор
    Приемам предупреждението на отчето, че момичетата трябва да се пазят и да избират местата и компаниите внимателно, но можеше да го каже и по друг начин.
  • 3 Будител

    3 2 Отговор
    Поредното доказателство,че религиите са една доктрина целяща само да разделя хората,а не да ги обединяват и учат в съвременните условия!
  • 4 no name no face no number

    3 2 Отговор
    Колкото и да не вярвам в бог подкрепям свещеника и аз мисля така.
  • 5 no name no face no number

    3 1 Отговор
    Няма как да се оневинят жените за тяхното предизвикателно поведение особено в нетрезво състояние. Разбира се имигрантите са друг голям проблем. Но Данке на баба Меркел сега всички го имаме и него.
  • 6 бай село

    2 1 Отговор
    Много интересен случай, непълнолетно момиче , пияно, отива в район пълен с мигранти и се оплаква , че е изнасилено! Тия зверове помежду си се хецкат , а при наличието на младо момиче .........? Ако някой влезе в клетка с лъвове , кой е виновния? Лъвовете ли?
Новини по държави: