12 Ноември, 2017 17:47 1 526 11

Сделки за $12 милиарда между САЩ и Виетнам

  • сащ-
  • виетнам-
  • сделки-
  • тръмп-
  • визита-
  • авиокомпании

Договорите включват две авиационни сделки

Сделки за $12 милиарда между САЩ и Виетнам - 1
Снимка: БТА/ AP

Виетнамски и американски компании подписаха споразумения за общо 12 милиарда долара при посещението на президента на САЩ Доналд Тръмп в Ханой, предаде ДПА.

Договорите включват две авиационни сделки, оценявани на 2.1 милиарда долара, в които участват двете най-големи виетнамски авиокомпании - „Виетнам еърлайнс“ и „Виетджет еър“.

По-рано днес Тръмп разговаря с виетнамския премиер Нгуен Суан Фук, пред когото се оплака от търговския дисбаланс, достигнал 28.6 милиарда долара към края на септември тази година, по данни на американското Бюро за преброяване на населението.

„Трябва да се грижим са нашите американски компании и за американските работници и вероятно правителствата преди мен не са харесвали темата, не са разбирали темата - нещо не беше наред - тъй като има толкова много проблеми, свързани с търговския дисбаланс'', каза Тръмп.

Той предложи на Виетнам да купува американски ракети и друга военна техника, за да намали търговския дисбаланс. „Ние правим най-добрата военна техника и самолети и всичко, което може да се назове", отбеляза Тръмп и добави, че качеството на ракетите е особено добро. „Ракетите са в категория, до която никой дори не се доближава", подчерта американският президент.

Той се срещна с виетнамските лидери тази сутрин, след което излетя за Манила за срещата на високо равнище на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    28 4 Отговор
    Интереса клати феса. А колко години водиха война. Гориха ги с напалм. Хвърляха някаква оранжева отрова от въздуха да изгори зеленината в джунглата. Що народ погина. И ей ти на договор за милиарди.
  • 2 ТИЯ КАПИТАЛИСТИ

    16 10 Отговор
    СААААМО ЗА КИНТИ И ДАЛАВЕРИ МИСЛЯТ. ЛЕНИН Е КАЗАЛ; КАПИТАЛИСТА Е ДА ПРОДАДЕ И ВЪЖЕТО НА КОЕТО ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ ОБЕСЕН.

    Коментиран от #5

  • 3 МАЛЪК ПРОПУСК

    14 8 Отговор
    КАПИТАЛИСТА Е ГОТОВ ДА ПРОДАДЕ И ВЪЖЕТО НА КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ОБЕСЕН.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тошевизъм

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТИЯ КАПИТАЛИСТИ":

    Не , Ленин е казал за полезните идиоти ,че са готови и сами да купят въжето на което после да бъдат обесени.

    Ха познай от 3 пъти кого е имал в предвид.
  • 6 Antimediator

    6 12 Отговор
    Справка в Уикипедия :
    Русия и Виетнам си поставят съвместната задача да достигнат обем на взаимна търговия от 7 млрд. долара към 2015 г., а към 2020 г. - 10 млрд. долара.
    Руските тролове бегом на амбразурата !
  • 7 Бесен Язовец

    9 4 Отговор
    Пълни глупости, тоя щото не може да осигури война сега на САЩ се опитва да компенсира уж със някакви мега зделки ( поръчки)
  • 8 Скорпион29

    6 3 Отговор
    На фона на разходите на САЩ това е капка в морето,вие тука щото сравнявате с нашия смешен бюджет от 20 мил.€ на година и ви се струват цифри а всъщност са жълти стотинки и тази зделка и онази с Китай като се вземе дългосрчния план се получава едно нищо само шум
  • 9 onq s konq

    7 3 Отговор
    Малко избързва с ракетите Тръмп,защото си има хронология на нещата.Навремето янките не са изпитвали никакви лоши чувства към Виетнам както някои го тълкуват,а просто им рекламираха чрез реална демонстрация качествата на оръжието НАПАЛМ,затова е и редно да им бъде предложен точно тоя продукт.След това вече ще има съответно американска ракетна демонстрация с масово участие на виетнамска жива сила при местни условия и ако им хареса...
  • 10 Гост читател

    5 3 Отговор
    Който може- продава и прави кинти, който не- никой не му е виновен. Ватенките да продават и те.

    Коментиран от #11

  • 11 кос та

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гост читател":

    Какво да им продадат ? Матрьошки , балалайки или бояришник .

    Няма интерес. Опитаха се да им набутат реактори ,но Виетнам се отказа