Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 11:09 1 001 2

Синът на Тръмп в афера с WikiLeaks

  • доналд тръмп-
  • wikileaks-
  • син

От портала са му давали информация за Хилари Клинтън

Синът на Тръмп в афера с WikiLeaks - 1
Снимка: БТА/AP

Синът на президента на САЩ Доанлд Тръмп е поддържал комуникация с WikiLeaks по време на предизборната кампания в страната, съобщи „Гардиън“.

Доналд Тръмп Младши е най-големият син на президента. Той беше обвинен, че е обменял съобщения с представители на основания от Джулиан Асандж портал. Сайтът пусна компрометиращи материали за Хилари Клинтън и Демократическата партия само седмици преди изборите за президент през миналата година.

Според последни информации, Тръмп Младши е започнал комуникацията с WikiLeaks през септември 2016 г. От портала са му предлагали варианти, за това как да засили кампанията на баща си и да му гарантира президентския пост.

Той е бил информиран за създаването на анти – Тръмп сайт, който е трябвало да бъде свален. От портала са го приканвали да разпространи в социалните мрежи информацията за изтеклите файлове на Клинтън и да оспори изборите в случай на загуба.

Според „Атлантик“ от сайта са призовавали Тръмп Младши да разкрие данъчните декларации на баща си, като това е щяло да послужи като доказателство за неговата безпристрастност и сигурност. Получени са и предложения за разгласяване на истории за Клинтън, които не са разпространени от медиите.

Вече има обвинения, че от сайта са получили информациите за бившия държавен секретар от руски хакери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    4 2 Отговор
    Ще се повторя, но все пак-всичко около Дони вони!
  • 2 бесният язовец на оня с коня

    2 1 Отговор
    Тези не се спряха! До следващите избори за президент само това ще дъвчат, докато дъртият мери сили със севернокорееца!