15 Ноември, 2017 07:29 409 1

Италия може да инвестира още у нас

  • италия-
  • бойко борисов-
  • паоло джентилони

Усилията на България за опазване на външните граници на ЕС в тази посока бяха оценени високо

Италианският премиер Паоло Джентилони заяви, че заради добрите икономически отношения може да се говори за още инвестиции в България. Това стана ясно от изявлението му пред медии в Рим след среща с премиера Бойко Борисов.

България поема Председателството на ЕС в труден и важен за Съюза момент, в който премиерът Борисов може да има много полезна роля, подчерта италианският премиер.

Министър-председателят на Италия обясни, че е разгледана позицията на ЕС и държавите членки по въпроса с овладяването на мигрантската криза. Усилията на България за опазване на външните граници на ЕС в тази посока бяха оценени високо, въпреки че не е в Шенгенското пространство, в което заслужава да бъде, изтъкна още Джентилони.

Той коментира, че заедно с Борисов, имат обща позиция за развитие на отношенията на ЕС със страните от Западните Балкани.

Бойко Борисов коментира, че до срещата на върха през май 2018 има много работа по темата Западни Балкани, но веднага може да се започне с инфраструктурата в района - коридор №8, присъединяването с жп линии, магистрали. Това по мнение на премиера ще създаде нови възможности за бизнеса.

"Всички, които искаме да гарантираме на Балканите сигурност, трябва да започнем оттук, без да си поставяме грандиозни цели", добави още Бойко Борисов.

"Вчера в Сочи Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия - къде са европейските политици? Не може само да понасяме кризите, които ние не създаваме, само поемаме пасивите. Правилният път е затваряне на външните граници и подпомагане на страните от крайната линия. Всички, които бягат от войната, ще получат помощ, защото сме хуманно общество. Но да влизат по законния ред", отсече премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 впечатлен

    0 0 Отговор
    Посещението на българския премиер в Италия беше официално. Така и не ми е ясно защо тази статия е сбутана, за да бъде незабележима, а разни глупости, разни нелепости се кипрят на видни места в сайта?
Новини по държави: