Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 13:40 1 614 0

Ливан се заяде със Саудитска Арабия

  • ливан-
  • президент-
  • саудитска арабия

Иска връщането Саад ал Харири

Ливан се заяде със Саудитска Арабия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Ливан обвини властите в Саудитска Арабия, че са задържали ливанския премиер Саад ал Харири, съобщи U.S.News.

Според Мишел Аун тези действия са „акт на агресия срещу страната му“.

„Нищо не обяснява защо премиерът не се връща в Ливан вече 12 дни. Ние го считаме за задържан. Това е нарушение на Виенската конвенция и законът за човешките права. Ние не можем да губим повече време. Държавните дела не могат да бъдат спрени. Всички знаят това“, заяви Аун.

Харири обяви, че ще подаде оставка от премиерския пост преди две седмици. След това той замина за Саудитска Арабия, където все още се намира.

Харири се оплака от натиск от страна на Иран и „Хизбула“, като заяви, че може да се върне в Ливан през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА