15 Ноември, 2017 17:00 1 105 0

Депутати на война срещу вестник

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • лондон

Британски парламентаристи бяха обвинени от Daily Тelegraph в бунт заради Брекзит

Депутати на война срещу вестник - 1
Снимки: БТА/АР

Депутати от консервативното мнозинство на британския министър-председател Тереза Мей обвиниха вестник Daily Telegraph в опит за сплашване след публикуването на първа страница на снимка на 15 от тях под заглавие "метежници срещу Брекзит", предаде BBC.

Тези членове на Камарата на общините се обявиха против решението на правителството да се определи със закон точната дата и час за излизане на Великобритания от Европейския съюз - 29 март 2019 г. в 23 ч. по Гринуич. Те се аргументират, че ако преговорите с Брюксел вървят зле, ще е трудно да бъдат продължени.

Daily Тelegraph нарича 15-те депутати "бунтовници" и "метежници" и пише, че те са гласували за оставане в ЕС на референдума през юни 2016 г.

Тази първа страница напомня челото на друг британски вестник - Daily Mail, от ноември 2016 г. Под заглавието "Врагове на народа" имаше снимки на съдиите от Върховния съд, които дадоха на парламента право на глас за Брекзит. Тогава заглавието на Daily Telegraph беше "Съдиите срещу народа".

Депутатът от групата на 15-те Анна Соубри нарече публикацията "драстичен опит за сплашване". Соубри настоя, че нито тя, нито колегите й искат да забавят или да поставят Брекзит под въпрос.

"Ние искаме добър Брекзит за всички в нашата страна", каза депутатът.

Депутати на война срещу вестник

Държавният секретар за Брекзит Стив Бейкър също се разграничи от публикацията на Daily Тelegraph.

"Достоен за съжаление е всеки опит да се всява разделение в нашата партия. Моите колеги парламентаристи имат искрени предложения за подобряване на законопроекта за излизане от ЕС, над който работим", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: