Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 11:45 1 421 6

Румъния изгони сръбски шпионин

  • румъния-
  • сръбски-
  • шпионин

Той е имал проруски убеждения

Румъния е предприела действия срещу сръбски националист, опитал се да извършва шпионска дейност в страната, съобщи Balkan Insight.

Братислав Живкович е на 45 години. Той е командир на сръбската организация „Четник“ , която е известна като паравоенна организация с националистическо-шовинистична ориентация. През 2014 г. е участвал в конфликта в Украйна на страната на проруските сепаратисти.

През тази година той е пътувал на няколко пъти в Румъния. Целта му е била да събере секретна информация, свързана със сигурността в страната. За това и румънските власти са разпоредили неготово експулсиране.

Според експерти, той се е опитвал да създаде информационна мрежа в страната. Живкович се е интересувал от инфраструктурата на обекти, с голямо значение за румънската сигурност. Сред тях е била и военната база в Михаил Когалничану.

От румънското разузнаване обявиха, че са предотвратили голямо изтичане на данни. Румънските национални интереси са били запазени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    9 0 Отговор
    Ей за това румънците ще просперират, а ние ще сме все на опашката- защото знаят как да си пазят националните интереси! А у нас 3/4 от всички руски граждани с ваканционни имоти в България, са или бивши служители на кгб, или настоящи служители на фсб и руското разузнаване, и нашите не ги гонят. Още веднъж- браво на румънците- така се пазят държавните интереси на една държава.

    Коментиран от #6

  • 2 Диди

    8 0 Отговор
    Румънците се борят за интересите си,а ние гледаме отстрани и само ги плюем.
  • 3 Наблюдател

    4 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Румъния е предприела действия срещу сръбски националист, опитал се да извършва шпионска дейност в страната"
    Русия протестира против изгонването!
  • 4 Osman

    2 4 Отговор
    Братислав Живкович е сръбски бандит който е учавствал в кланетата над мюсюлмани в Босна в периода 1992/95 година. Поздравление за румънските власти за действията им. Срам за българската държава че допуска този изрод всяка година на българска територия където гостува на пловдинчанина Живко Иванов , председател на Православна зора и член на паравоенна бандитска група извършваща убийства на мюсюлмани в Косово.
  • 5 потребител

    3 0 Отговор
    Тоя същия Братислав Живкович е посещавал няколко пъти и България , потдържа близки връзки с Нощтни вълци и с други подобни организации
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: