18 Ноември, 2017 09:03 1 140 11

Светът срещу климатичните промени

  • климат-
  • парникови газове-
  • емисии

Международната общност реши да оцени парниковите си емисии догодина

Светът срещу климатичните промени - 1
Снимки: БТА/АР

Страните, участващи в 23-тата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата решиха тази нощ, че в края на следващата година ще направят колективна оценка на емисиите си на парникови газове, предаде Reuters.

След две седмици на дискусии в германския град Бон страните се споразумяха да започнат диалог, за да може най-накрая да определят пътя, който им предстои да изминат, за да задържат промените на климата в рамките на 2 градуса по Целзий, както предвижда парижкото споразумение.

Процесът ще започне през януари, съобщи председателят на конференцията, премиерът на Фиджи Франк Байнимарама, обявявайки влизането на решението в сила.

Светът срещу климатичните промени

"Конференцията на страните реши през 2018 г. да организира диалог, за да получи равносметка на колективните усилия" за контрол на емисиите на парникови газове, се казва в текста. Диалогът трябва да бъде конструктивен и насочен към намирането на решения. Целта му ще бъде да се подтикнат страните да преразгледат доброволно поетите ангажименти, които на този етап са недостатъчни за овладяване на глобалното затопляне.

Светът срещу климатичните промени

Дори ако поетите през 2015 г. ангажименти бъдат изпълнени, те ще доведат до затопляне от над 3 градуса в сравнение с прединдустриалната епоха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    12 5 Отговор
    Това от догодина го слушаме от 20 г.насам САЩ е най- големия замърсител на атмосверата кога ще спрът да унищожават планетата и човечеството?

    Коментиран от #3

  • 2 Антиелектрика

    9 5 Отговор
    Няма такава пошлост, демагогия и лъжа!!!
  • 3 Барчо

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    А ве затворко, прескочи до Калифорния (ако имаш излишни купейки) и виж как хората се грижат за чистотата на природата и въобще за екологията !

    Коментиран от #4

  • 4 Реално

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Видяхме ги как се грижат америте за природата в Мексиканският Залив-пет години вече ги гледаме...Гледаме ги и в Оклахома-как заради шиистовият газ им гори водата...Помниме ги и във Виетнам-със Оринжа..и в Сърбия със обеднения уран..Мога да ти изброявам до утре-ама няма смисъл...ниска топка си ми...

    Коментиран от #5

  • 5 Барчо

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Ккзах вече, иди и виж, стига с тия мантри-опорки ! Ако немаш копейки да идеш до там, това е друг въпрос, но не реви тогава, кът вдовица....

    Коментиран от #6

  • 6 Реално

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Абе ти идио..т ли си??? При положение че САЩ официално се отказаха от Споразумението за климата --ти ми се пенявиш тук..То бива да си трол,бива да си плиткоумен-ама чак толкова...Защо ли ви плаща Сорос пари ????

    Коментиран от #7

  • 7 Барчо

    0 7 Отговор

    До коментар #6 от "Реално":

    Ясно, немаш купейки да идеш до Америка и да видиш, какво се казва екология и как хората се грижат за природата, прдължавай тогиз да ревеш за копейки в нета, та белким събереш...

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    Стига си приказвал глупости а си събирай копейките ти и заминавай да видиш как хората няма вода от къде да пият в таз велики ти Калифорния. Всичките подпочвени води са натровени със соли при добива на петрол. Хората няма с какво да си поливат земите а поръчват вода за пиене в бидони защото НЯМАааа. Грижат се ама вече е късно. Да са се грижили когато трябва а не подир дъжд качулка. И с климата ще стане така ама не ми се спори. Пълнете чашите с домашарка.
  • 9 КИРО

    3 0 Отговор
    На никой не му пука за планетата това е само един цирк за пред хората нещо като нашите депутати
  • 10 Driving pleasure

    1 0 Отговор
    Всъщност на никой не му пука за климта и околната среда, особено пък на големите - това сега ще е чдесна възможност да те задължат да купуваш нови "еко" продукти и някой да стане още по-богат. Нищо че производтвото на нови продукти и доставката коства в пъти повече емисии отколкото употребата на нещата които заменят...

    ПС Барчо тва е само една Калифорния останалите им щати? А и тя чисто и просто има климатични дадености за това!
  • 11 един

    1 0 Отговор
    УМИРАМЕ БАВНО И СИГУРНО
Новини по държави: