19 Ноември, 2017 19:55 2 002 3

Отчаяние: 15 души загинаха в Мароко при раздаване на помощи

  • мароко-
  • помощи-
  • тълпа

Жени и възрастни хора са били размазани от струпалата се тълпа

Отчаяние: 15 души загинаха в Мароко при раздаване на помощи - 1
Снимка: БТА/АР

Най-малко 15 души са загинали при струпване на тълпа в Мароко, съобщи BBC. Причината - хуманитарна акция, при която са раздавали храна и вода.

Инцидентът е станал в град Сиди Булаалам, намиращ се в провинцията Изаура. Според информацията ранените са над 40. Местните медии споделят, че повечето от жертвите са жени и възрастни хора, които са били премазани в блъсканицата.

Властите в страната са предприели разследване по случая.

На много места в Мароко има сериозен недостиг на вода. Според експертите това се дължи на нарастващия брой на населението и на климатичните промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    4 2 Отговор
    Арабите са много смели когато мачкат жени. Сигурно пак американците са виновни?
  • 2 ДА ДА

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: нарастващия брой на населението. Няма какво да ядат ,няма вода, а раждат ли ,като наши цигани. Но, винаги е виновни климатични промени, да така е ,защото при много хлебарки за всички храна не стига...
  • 3 редник

    0 0 Отговор
    Капитализма е невинен ! Когато богатите ядат бедни , богатите също са невинни !