Last news in Fakti

20 Ноември, 2017 09:51 3 823 16

Спряха алкохола на американските войници

  • сащ-
  • япония-
  • войници-
  • военни-
  • алкохол-
  • база-
  • забрана-
  • армия-
  • окинава

Войниците в Окинава трябва да забравят за алкохола

Спряха алкохола на американските войници - 1
Снимка: Shutterstock

Американските въоръжени сили забраниха алкохола на своите военнослужещи, разположени в Япония, съобщи Би Би Си, позовавайки се на американската армия. US войниците в Окинава вече имат и забрана да напускат базата и жилищата си. Строгите мерки са наложени след фатален инцидент на японския остров.

Американски войник удари с камиона си миниван, убивайки шофьора му. Първоначалната информация сочи, че униформеният е карал превозното средство под въздействието на алкохол. В Окинава са разположени повече от половината US войници на японска земя.

В официално изявление въоръжените сили на Щатите обявиха, че е имало инцидент с участието на техен военнослужещ. В изявлението се посочва, че „алкохолът може би е фактор“. От години местното население се противопоставя на присъствието на американски войници и тежка техника близо до домовете им.

През годините имаше и различни протести против американските военни бази. Токио и Вашингтон са близки съюзници. Двете страни се обявиха и против ядрените и ракетни опити на Северна Корея, които повишиха градусите в региона през последните месеци.

Местните жители обвиняват американците и за различни престъпления. Съпротивлението срещу военните се увеличи през 1995 година, когато американски войници изнасилиха 12-годишно момиче. През 2016 година за убийството на жена бе заподозрян морски пехотинец, служил в една от базите в Окинава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро,юрист,Диди....

    32 16 Отговор
    Пияни ушанки...пияни ушанки...пияни ушанки...пияни унанки...
  • 2 БОБИ КОЧА

    26 5 Отговор
    Няма страшно, кво беше има одеколон, лусион за баня и други там разни работи.
  • 3 Граф Николаевич

    26 3 Отговор
    Леле!!!! тия го закъсаха вече напълно...:):):)
  • 4 Барчо

    34 10 Отговор
    Къде краварите не са се проявявали като такива? Ами там където не са били.
    Когато аз служих като срочнослужещ в родната казарма алкохола винаги е бил забранен и се съблюдаваше доста строго. Когато хванеха някой употребил, не говорим за инцидент, а употребил. Имаше наказание, което зависеше от степента и принципното поведение на боеца. Това естествено се отнасяше и за командирския състав по време на служба.
    Какво можем да се поучим от такива, които позволяват на войниците си да пиянстват с оръжие в ръка и да поощряват деца до десет годинки да убиват със собствено или не собствено огнестрелно ловно оръжие животинки и да ги гледат как умират?
  • 5 вижся

    18 4 Отговор
    ми като не могат да носят как няма да им го спрат
  • 6 Бесен Язовец

    30 6 Отговор
    Абе алкохола как и да е,ама памперсите да не им спират че тогава ще се видят в чудо
  • 7 Не само

    38 4 Отговор
    Алкохола, и прашеца също.

    Коментиран от #14

  • 8 Янките ВЪН

    38 7 Отговор
    Краварска демокрация и свободия. Прегръдки и целувки с всички хамерикански кочани. Световните терористи никой не ги иска , но подкупни управляващи има на всякъде. Къде къде и тука се навъртат с едни трабантчета ....
  • 9 Kcaniba

    16 2 Отговор
    пияни амерски ушанки...
    сега и трансгендер памперси.
  • 10 редник

    23 0 Отговор
    " Демократите " продължават окупацията от втората световна насам ! Където са стъпнали е за винаги ! Правете сметка !
  • 11 Насах

    16 0 Отговор
    Махат пед---те от краварската армия,сега и алкохолно зависимите.
    Останаха ли им войници ?????
  • 12 СУЛЬО И ПУЛЬО

    2 8 Отговор
    Барчо,ти да не си служил у дома.В казармата се пиеше и се пие.Аз карах командирска газка и даже по време на големи маневри, разкарвах шефа по кръчмите на селата.Армията и полицията са местата,където най много се кърка.

    Коментиран от #15

  • 13 Юбряяяяяя

    7 0 Отговор
    Свине... ама американски!
  • 14 Аааа

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не само":

    Е , за прашеца не казват нищо , само алкохола ! Изглежда прашеца е позволен ! Все пак , трябва да пълнят памперсите с кураж !
  • 15 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "СУЛЬО И ПУЛЬО":

    Аз друже, не съм се скатавал а съм служил. Не съм бил личен шофьор на някой си командир. И ако удобно забравяш или не знаеш във всеки град имаше централен военен арест, където лежаха не само редници и старшини, но офицери и висши офицери. Отделно разбира се. Щом си служил по това време, много добре знаеш, че като натрупаш над 20 денонощия наказания в ареста за двете години ги дослужваш. Тези дни не ти се считат за военна служба. За олигофрените имаше и така наречения дисцип, който си беше като трудов лагер. Там олигофрените не лежаха и пърдяха, а бачкаха. Аз бях срочнослужещ, но в едни по-специални части. Та бяха ме командировали за месец в едно сливенско поделение в помощ за обучаване на бойци и там точно един такъв олигофрен го върнаха от дисципа да дослужва. Това му беше четвъртата година като войник. След пет дена се издъни и пак го върнаха в дисципа с присъда от нови 6 месеца. Сещаш се, че беше чистокръвен мангасарин.
    Не отричам, че се пиеше, но то не е било официално като при краварите. Това съм писал в коментара си. При нас пиенето по време на служба беше забранено. При вас с тоя офицер официално ли беше разрешено??? Имали сте късмет, че не са ви добарали военни патрули, че щеше да пелтечиш и ти и твоя командир като п..ки. Нагледал съм се и на такива псевдо герои.
  • 16 за матриала

    1 0 Отговор
    Краварите сега ще започнат да изучават по интернет как се вари ракия в домашни условия..
Новини по държави: