Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Ноември, 2017 16:02 4 891 50

Украйна скочи на Русия заради Крим

  • украйна-
  • киев-
  • крим-
  • владимир путин

Киев протестира пред Москва заради посещение на Владимир Путин на полуострова

Украйна скочи на Русия заради Крим - 1
Снимки: БТА/АР

Украйна изпрати протестна нота до Русия заради посещението на президента Владимир Путин в Крим, предаде ТАСС.

На 18 ноември Путин участва в откриването на паметник на руския император Александър Трети в парка на Ливадийския дворец в Ялта.

"Украинската страна смята това посещение и другите т. нар. пътувания на руски чиновници във временно окупираната Автономна република Крим и Севастопол за грубо нарушение на държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна", се казва в съобщение на пресслужбата на украинското министерство на външните работи.

Украйна скочи на Русия заради Крим

В текста се посочва също, че съответната протестна нота е била изпратена до руското външно министерство в Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    23 85 Отговор
    Точно така се реагира на ОКУПАТОРА РУСИЯ! Дори ООН в своя декларация ясно заяви, че Крим се явява ОКУПИРАНА ОТ РУСИЯ, УКРАИНСКА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ. Въпреки всички свои усилия и че над 20 пъти спираше подобни декларации на ООН чрез своето вето , русия НЕ УСПЯ да възпрепятства точно тази декларация на ООН.

    Коментиран от #3, #38

  • 2 Кънчо

    84 18 Отговор
    Путин сигурно си го е преместил в другия крачол
  • 3 Да го кажем направо

    65 17 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    ООН отдавна не е критерии за нищо...Вече е изпята песен,щом точно в ООН САЩ и Украйна не приеха резолюцията за геразпостраняване на фашизма...Що точно ООН разреши унищожението на над 3 милиона иракчани...Та нек си скачат урките-то само това им остана...
  • 4 наблюдател

    21 34 Отговор
    Сключвайки Мюнхенското споразумения с Хитлер през 1938 г. Чембърлейн и Даладие се оправдават, че в същност Судетската област, която Хитлер окупира е "населена с етнически немци" и Германия има право на нея. Следва Чехословакия, Полша, Франция и т.н. Схващате ли аналогията? Искате ли да се повтори? Аз не?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ай стига бе

    52 14 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    И да искаме едва ли ще се повтори........примера ти въобще не е подходящ за сегашната ситуация с Русия и Крим. А тия в Киев продължават да доказват твърдението че глупостта е безгранична, колкото и голям тъпомер да бъде конструиран съм сигурен че ще го счупят.

    Коментиран от #8

  • 6 Съни

    62 12 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    Нещо удобно забрави,че в Крим имаше два референдума..Между другото вчера в Италия излезе док.филм"Скритата Украйна" и там има интервю със снайперите от Майдана-те казват че са работили по поръчка на сегашната власт с цел провокация. В Италия сега това е най-обсъжданата тема. След като снайперистите започват стрелбата-цяла Европа и САЩ ревнаха че Юнокович е убиец---а то сега излезе обратното..И е нормално хората в Крим да избегнат такъв сценарии-а присъединението към Русия им беше единствения шанс за мирно съществуване.Лек ден.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 юрист

    12 44 Отговор

    До коментар #5 от "ай стига бе":

    “...Публикувано във факти.бг: И да искаме едва ли ще се повтори........примера ти въобще не е подходящ за сегашната ситуация с Русия и Крим...“ Нима? Едно от основанията на путлер за незаконната руска окупация и незаконната руска анексия на Крим не беше ли точно твърденият според русия факт, че Крим бил населен с руснаци, чийто....граждански права и свободи били нарушени от Украйна за това, че не им се давало да говорят и да пишат на майчин руски език? Май забравихте много бързо какви ги плещеше путлер, а?
  • 9 Биг Дик

    11 52 Отговор
    Комичната ви русия с вечните мераци за чужда земя. На гол тумбак чифте пищови.
  • 10 юрист

    10 31 Отговор
    http://www.kas.de/wf/doc/kas_15838-1442-11-30.pdf?150514084742 Десет мита, които служат за оправдание на руската политика в
    украинската криза Яспер Айце | Михаел Глайхман... 3. Мит:
    „Етническите руснаци, които са мнозинство в Южна и Източна Украйна, са дискриминирани и застрашени от временното правителство в Киев и от фашистки групировки." - СТР. 3
  • 11 юрист

    12 32 Отговор
    “...Извън руските медии досега не е имало достоверни репортажи за заплахи към рускоговорящото население респ. населението от руски произход. Трагичните събития в Одеса на 02 май с повече от 40 жертви бяха тъжен единичен случай, предшестван от взаимни провокации на проруски и проукраински групировки. В репортажите си международни организации и независими журналисти на
    място сочат, че противно на твърденията на руската страна, масовото бягство на украинци от руски произход не се състои. Кадрите на мними бежанци по руската телевизия бяха разобличени като фалшиви. Те показват украински гурбетчии на полската граница. Дори и в настоящата изострена обстановка в областите, в които се водят боеве, не може да става дума за "хуманитарна катастрофа", както я описват руските медии. Напротив: Последните доклади на ООН и ОССЕ дори констатират, че нарушенията на човешките права, сплашването и насилието идват преди всичко от проруските сили в Крим и в районите в Източна Украйна, където се водят боеве.
    Дори законът, който дава официален статут на езиците на значимите малцинства в Украйна, в края на краищата остана в сила....“
    http://www.kas.de/wf/doc/kas_15838-1442-11-30.pdf?150514084742

    Коментиран от #14

  • 12 Бат Мишо

    33 8 Отговор
    украйна скочи на русия ли

    я пак
  • 13 антиседераст

    48 11 Отговор
    Крим е Руски . Въпросът е приключен след референдума в Крим за присъединяване към Русия. Украйна се управлява от фашисти подкрепяни от САЩ и Европа.

    Коментиран от #16

  • 14 Цезар

    36 10 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Ама ти вермо ли си юрист ! За колко долара си купи дипломата ? Ако ти си истиндки учил юрист то аз съм император Нерон.

    Коментиран от #17, #19, #32

  • 15 ПИТ

    35 9 Отговор
    Крим никога не е бил Украински
  • 16 юрист

    10 36 Отговор

    До коментар #13 от "антиседераст":

    Точно това са твърденията на путлер в руската информационна война в България. Фашисти- машисти- трябва да помелят няколко руснака в ЕС държава, но от западните, и то да ги помелят истински неофашистки организации, за да разберете кои и какви са истинските неофашисти и истинските неонацисти, защото до сега само обвинявахте и прикачахте етикети “фашист и нацист“ на всеки, който отрича руските фейк нюз от Крим и Източна Украйна! Нека истински неонацисти им начукат кокалите, а пък после да видим дали в Украйна има или няма неонацисти и фашисти! Щото- нали се сещате, че за държавите от “Запада“, руските граждани са ЧУЖДЕНЦИ, ПРИ ТОВА- НЕЖЕЛАНИ чужденци...

    Коментиран от #18

  • 17 юрист

    11 39 Отговор

    До коментар #14 от "Цезар":

    Не само съм юрист, но съм и български адвокат от 18 години и не се издържам като теб с руски платени коментари, понял, русский? За това нося качествени световни марки, които твоите БЕДНИ рускини в България НЕ МОГАТ да си позволят...

    Коментиран от #23, #35

  • 18 Трол

    34 10 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Вярно, голям смях пада с теб!

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 юрист

    10 34 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    Поне трима колеги от САК четем платената ви руска пропаганда и всички около мен се гъбаркат с неграмотността ви:) Помолиха ме да ви питам защо сте толкова зле с българския език и да ви кажа, че точно неговата неправилна употреба ви издавала най- много:) Също така ме помолиха да ви напиша, че нашата адвокатска маса поздравява вашата тролска маса с песента “ Платете си сметката, да не ви гонят български ЧСИ-та“:D:D:D

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    33 10 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    То в Карлуково в общи стаи ли сте-щом имаш толкова много колеги...
  • 22 Трол

    32 10 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Ама шушо, много си далеч от интелектуалните ми и финансови възможности! Ако си и идентична по обем, като мъжа ти и на красота не можеш да се докараш. Седни си на обемните задни части, погледни се в огледалото и си вземи час при психиатър!

    Коментиран от #24

  • 23 Бесен язовец

    32 10 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    И ти си като другите.Цоцаш бедните и спасяваш богатите.Ако си юрист нема да дремеш тука.
  • 24 юрист

    9 31 Отговор

    До коментар #22 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Ама шушо, много си далеч от интелектуалните ми и финансови възможности!...“ Да, де- за това пишеш това изречение- именно защото съм много далеч- напред и нагоре в цифрово изражение- спрямо “интелектуалните ти и финансови възможности“:D Що се отнася до мъжа ми, виж му визитката- в коя фирма работи, и после се запитай- къде си ти ти като заплащане , и къде е той като заплащане:D И какво излезе сега? Че имам съпруг, че той е българин, че не съм мома- както твърдяхте всички тъпи руски тролове и че съпругът ми не е тъпа руска селяндурска тиква като 80% от вас,а?:) Нямала съм съпруг, а, руски червенотиквеновчета? Хахахаха- самотни, дърти руски пияндета:)

    Коментиран от #27, #30

  • 25 Све

    28 9 Отговор
    Защо не се каже ясно, че
    Украйна е измислена , никога несъществувала държава с единствената функция раздробяване и омаломощяване на Русия.
    Все едно , в Пловдив да се отвори американска военна база и да си направят държава СТОЛИПИНОВО….
    Както измислиха и Косово

    Коментиран от #26, #28

  • 26 юрист

    8 28 Отговор

    До коментар #25 от "Све":

    “...Публикувано във факти.бг: Защо не се каже ясно, че
    Украйна е измислена...“ Защото , съгласно международното право НАД 170 ДЪРЖАВИ В СВЕТА- ВКЛЮЧИТЕЛНО И РУСИЯ, ПРЕЗ 1992 Г. ПРИЗНАХА СУВЕРЕНИТЕТА НА УКРАЙНА КАТО НЕЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ ДЪРЖАВА- за това! Само руските тролове си вярвате на ваш путлер, че Украйна била “измислена държава“ и че до сега е съществувала незаконно като суверенна държава- субект на международното право! А що се отнася до това дали това е истина- бегом при ваш РУСКИ АДВОКАТ - да видим дали той ще посмее да отрече написаното от мен по-горе!
  • 27 Различен

    29 8 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Ма каке, пак ли си яхнала метлата, или в навалицата са те прескочили и не са те опънали?
    Аз ти го писах многократно!
    Когато Крим е преминал към Украйна, референдум провеждан ли е ? Дали са съгласни да са там, или да останат към Русия! Или това е индивидуално решение на Хрушчов, без да пита никого? Той спазил ли е тогавашната конституция на СССР-то, където изрично пише, че преминаването към дадена република или обособяването в отделен регион става след задължителен референдум?
    Ми такъв референдум няма, следователно това преминаване към Украйна е невалидно, неправомерно и е необходимо да бъде променено!
    А за преминаването към Русия имаше референдум, където преобладаващото население каза, че искат към Русия!
    Та стига с твоите простотии и четенето на евангелието, като от дявола!

    Коментиран от #31

  • 28 юрист

    9 26 Отговор

    До коментар #25 от "Све":

    И много държа да му напишеш, че мнението за Украйна е написано от български адвокат, вписан в САК, с над 18 години упражняване на адвокатска професия в България. Да видим на какво ниво по международно публично право са вашите руски адвокати...
  • 29 ЧЕСТНО

    30 9 Отговор
    ЮРИСТ ЛИ СИ ИЛИ МАНИКЮРИСТ СЕ ТАЯ .НАПРАЗНО ХАБИШ ТОКА НА ЕНЕРГОСИСТЕМАТА .ТУЙ ДЕТ СИ ИСКА НЯМА ДА ГО БЪДЕ ДОРИ И ЗЪБИТЕ ДА СИ ИЗТЪРКАШ ОТ ПРИКАЗКИ
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 юрист

    8 26 Отговор

    До коментар #27 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Когато Крим е преминал към Украйна, референдум провеждан ли е ?...“ Дай юридическо обяснение първо за това дали Украйна е субект на международното право и дали е “измислена държава“ съгласно международното публично право; дали РУСИЯ НЕ САМО, ЧЕ Е ПРИЗНАЛА УКРАЙНА, АМИ Е ПОДПИСАЛА И НАД МЕЖДУДЪРЖАВНИ ДОГОВОРА С НЕЯ СПЕЦИАЛНО ЗА ОТНОШЕНИЯТА СИ С ТАЗИ “ИЗМИСЛЕНА“ ДЪРЖАВА, а после се пробвай да нищиш сложни юридически факти, които са непосилни за интелекта ти и са на светлинни години разстояние от знанията ти, защото ти не си нито руски, нито български юрист, а най- обикновен ПРЕПИСВАЧ НА ЧУЖДУ КОМЕНТАРИ! Ти НЕ РАЗБИРАШ СМИСЪЛА И СЪДЪРЖАНИЕТО на онова, което публикуваш, защото го е писал ДРУГ ЧОВЕК, а ти само го ре-постваш.
  • 32 Велин

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "Цезар":

    То Нерон-овците не станаха ли твърде много?? Не сте само Вие ама Ви "отива" !!!
  • 33 Бат Мишо

    15 7 Отговор
    точно в САК кът ви зная хич не разнасяте куфарчета , до съдиите кат мулета

    когат не пиете водка де- и на малкото си честни невинни клиенти как протакате делата УМИШЛЕННО в комбина със съдиите за реванш за донесеното куфарче от ,,онес,,клиенти,да си изучите децата
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Диди

    7 13 Отговор

    До коментар #35 от "Тодик":

    Това,което си писал на юристката,показва КОЛКО СИ ИНТЕЛИГЕНТЕН.
    Ти си безсилен пред нея и затова я обиждаш и нараняваш.

    Коментиран от #41, #43

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Барчо

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Смешници!

    Коментиран от #39

  • 39 юрист

    7 14 Отговор

    До коментар #38 от "Барчо":

    Да- руснаците наистина са смешни и жалки. И да- мисля това за всички руснаци- дори и онези, които се жалват в очите ни как не искали да чуват за путлер, а всъщност на избори гласуват за него; които в очите ни казват, че не го харесват, но очите им бляскат самодоволно, нагло и цинично,когато сте**ата захарова се гаври с България и българите и всички онези, които считат, че в България всеки трябва да говори на руски език и никак не им става приятно, когато българин умишлено им каже- не ви разбирам- все пак, тук сме в България и тук говорим предимно на български език....

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ибрахим

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Диди":

    Жалко слугинче когато ти поискат защита тогава я предлагай.
  • 42 ибрахим

    11 3 Отговор

    До коментар #39 от "юрист":

    Крим е руски.това е неоспоим факт.велика украйна,цялата мощ на нато и дори санкциите на всемогъщия бойко не могат да променят този факт.
    ако укрите продължават по този начин скоро ще се разделят и с още територий.това също е факт, без збсолютно никакво значение какво казва правото.пък било то и международно.
  • 43 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #36 от "Диди":

    "адвоката" на "юриста" се обади :)
    Прозира някаква форма на неосъществена еманципация както в полова, така и в интелектуална насока в застъпничеството ти.
    Не се мъчи! Бъди си каквато си!

    И стига с тая Русия! България е в пъти по важна за нас българите, отколкото Русия за вас русофобите. Ако бяхте искрени родолюбци, нямаше да коментирате не само влиянието на Русия, а и това на Запада. Или не ви е позволено? Затова аудиторията смята, че не ви е "чиста работата" на псевдо "българофилите" тук с ЕДИНСТВЕНО русофобски коментари. Затова трупате и толкова минуси. Не защото са ви русофобски коментарите, а защото няма различни, български сред тях. Прекалено сте прозрачни дори за 80-те %-та.

    Коментиран от #44

  • 44 наблюдател

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    За какви минуси говориш? В този и много други форуми се води хибридна война. Платените тролове имат на разположение десетки IP адреси и си цъкат колкото искат постове с каквито си искат минуси и плюсове.
    Какво мислят българите се вижда на изборите. Всички проруски партии, които залагаха на путиновата карта се издъниха. Атака е най-добрия пример за това.

    Коментиран от #46

  • 45 Stoich

    5 1 Отговор
    Истината е, че навсякъде по света хората си имат някакви македонци, които да джафкат. Японците си имат корейци, германците си имат австрийци, руснаците си имат украинци и т.н.
  • 46 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "наблюдател":

    Така е! Прав си, уви относително. Не на 100%.
    Стана модерно на информационната война да се казва хибридна. Тя винаги се е водила от зората на създаването на медиите и на информационните потоци от всеки с достъп и далече не е запазена марка на Русия. Явно обаче новият термин бе замислен именно с цел припознаване на Русия като агресор и неглижиране на останалите участници. Доколко средства се наливат в тази поредна пропаганда може да разбереш от чистотата на използване на термина.
    Относно +/-. Прав си. Лесно се манипулира, но и лесно се засича. Прекалено прозрачно е когато в рамките на минута се получат еднакви обеми рейтинг по постове. Човек лесно си прави сметката кой и в какво иска да го убеди. Друг е въпроса, че е възможно и обратна игра точно с цел дискредитиране мнение и коментатор. Никой не се връзва много на тези бързи + и - но все пак, когато се получават постепенно, в рамките на един относително дълъг период, кореспондираш с посещаемостта на статията донякъде дава представа за реалното отношение към даденият коментар.
    Какво мислят българите? Досега не сме имали реален избор за да разберем. Избираме това, което ни предложат не това, което искаме. Смяташ ли, че издънката Атака биха я претопляли вече няколко мандата, ако имаше реален вот и избор? И съмняваш ли се, че безличните "патриоти" ще бъдат отново в парламента? Изборът на българите не е в България уви и почти почти половината вече са го направили. ТОВА Е ИЗБОРЪТ!
  • 47 SDЕЧЕВ

    3 1 Отговор
    През 1954 населената предимно с руснаци Кримска област е включена в Украинската съветска социалистическа република.(WIKI) т.е. крим никога не е бил част от Украйна в миналото. През 91 Руснаците се съгласяват да остане в Украйна,но следва преврат а не демократична подмяна на властта и съответно Путин обявява -Дека са ми пръстените? и си взимат подаръка обратно. Политически не е възможно да си подарят военната база и област населена с Руснаци на Превратаджиите-USA дори да имат желание.
  • 48 Ало Ало

    2 0 Отговор
    Путин: "Возвращение Крыма Украине исключено!"
    Тихо вече щото да няма ..."После ВКС только тишина!"
  • 49 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    и това е много правилно
  • 50 ДА ДА

    0 0 Отговор
    Всичко е добре платен сценарий, пука му на Порошенко или др.укр. лидери за народа ,както впрочем в повечето държави,накрая ще броят парите...а народа трупове. Как става така че баш врагове на САЩ изведнъж се озовават и просперират там , а до вчера са били на нож, имам в предвид бивши отявлени комунисти-бизнесмени, но нали става дума за инвестиции....с откраднати пари....Демокрация се казва-грабеж.
Новини по държави: